הרב דוד יוסף לנתניהו: סגור את הר הבית ליהודים
במכתב חריף דורש הרב דוד יוסף מראש הממשלה לסגור את הר הבית לכניסת יהודים. "אל תלך שולל אחר מיעוט קטן תמהוני וקיצוני, שבכל מיני טענות 'משיחיות' משתמשים בשם ההלכה לשווא"

חבר מעוצת חכמי התורה של ש"ס וראש ישיבת יחוה דעת, הרב דוד יוסף פנה הבוקר (א') במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בו הוא מבקש ממנו לסגור את הר הבית בפני מתפללים יהודים אותם הוא מכנה "תמהונים וקיצוניים" ושתפילותיהם תועבה.
ביום שישי היה זה אחיו, הראשון לציון הרב יצחק יוסף, שקרא מהלווית הקדוש שלום בעדני הי"ד שלא לעלות להר הבית ועורר סערה כשכינה את הרבנים המתירים עלייה להר הבית, כרבנים ליגה ג'.
במכתב חריף שכתב הרב דוד יוסף לנתניהו הוא מתייחס לנושא וכותב כי כל גדולי ישראל ובראשם אביו הרב עובדיה יוסף זצ"ל פסקו כי "הכניסה להר הבית בזמננו יש בה איסור 'כרת' מן התורה, לשם השוואה הנכנס להר הבית הרי הוא כמי שאוכל ביום כיפור".
"גדולי הדור האחרון, ובכללם הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל, הרב הראשי לארץ ישראל, פרסמו את דעתם שאסור חמור הוא להיכנס להר הבית בזמן הזה", כותב הרב דוד במכתבו. ומוסיף בהקשר לאלה העולים להר הבית להתפלל כותב הרב יוסף לנתניהו: "כניסה להר הבית לצורך 'תפילה' כביכול, אסורה על פי ההלכה, והמתפלל שם תפילתו תועבה, ואין זה מברך את ה' אלא מנאץ, וגדול עוונו מנשוא".
"לאור האמור לעיל", כותב הרב יוסף: "הנני פונה אליך בדרישה לסגור את הכניסה לכל שטח הר הבית בפני יהודים מבקרים, ואל תלך שולל אחר מיעוט קטן תמהוני וקיצוני, שבכל מיני טענות 'משיחיות' משתמשים בשם ההלכה לשווא, ויצרם הרע מחפש להם היתרים מדומים".
את העולים להר הבית מאשים הרב יוסף בליבוי הערבים לפגוע בנו כשהוא כותב עליהם "גורמים לנזק עצום לעם היושב בציון ומתגרים באומות העולם, ומביאים לידי שנאה כלפינו, ומעשיהם משמשמים כתירוץ בידי שונאי ישראל לתת חרב בידם להורגנו ולבצע בנו רציחות ופיגועים, ולהסית את כל העולם נגדנו".
עם זאת מוסיף הרב כי אין בסגירת המקום ליהודים מעין ויתור על התביעה ההיסטורית שלנו כלפי המקדש: "כמובן שעלינו לומר באופן ברור שאין בסגירת שטח הר הבית משום הצהרה של ויתור על זכותנו במקום קדוש זה, ואדרבה איסור הכניסה אל שטח הר הבית היא מחמת עוצם קדושת המקום, שהיא עולה על כל קדושה".
בסוף המכתב מוסיף הרב יוסף "ברצוני להדגיש שבדעתי זו שותפים כל חברי מועצת חכמי התורה וחברי מועצת גדולי התורה, ומועצת הרבנות הראשית לישראל, ולפי דרישת מועצת הרבנות הראשית לישראל לאחר מלחמת ששת הימים נתלה שלט גדול מעל הכניסה להר הבית שאסור בהחלט להיכנס להר הבית. בוודאי שלאור המצב שנוצר, שהכניסה לשטח הר הבית גורמת לשנאת ישראל, עלינו להודיע בפני כל העולם על סגירת שטח הר הבית בפני מבקרים יהודים, וקל וחומר שעלינו לאסור 'תפילת' יהודים בשטח הר הבית, ואם תעשה כן שכרך יהיה כפול מאת ה' יתברך"
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו