שר האוצר יאיר לפיד פוצץ היום ישיבת שרים מיוחדת שעסקה בנושא שיפור איכות החיים ביהודה ושומרון.
לישיבה מיוחדת שכינס הבוקר (ד') ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בלשכתו לדיון בשיפור התשתיות ביהודה ושומרון, הוזמנו שר השיכון אורי אריאל, שר התחבורה ישראל כ"ץ, שר הכלכלה נפתלי בנט, מנכ"ל חברת הבנייה 'אמנה' זאב חבר (זמביש), וגם שר האוצר יאיר לפיד.
הדיון שעסק בנושאים בהם סלילת כבישים ליישובים מחוץ לגושי ההתנחלויות הגדולים, הרחבת תשתיות, בניית מחלפים בכבישים בעייתים ביו"ש וכבישים עוקפים, התפוצץ לאחר שלפיד סרב להעביר תקציבים לפרויקטים שהוצגו בדיון. "אני לא אתן יד לכך שכספים שאמורים ללכת לקריית שמונה ובאר שבע ילכו להתנחלויות מבודדות ולסלילת כבישים ליצהר ותפוח, מהלכים שבעת הזו גורמים נזק לישראל", אמר לפיד בשלב הדיון על סלילת הכביש. הוא ציין כי הוא תומך בבנייה בירושלים, וכי יעזור לשפר את התשתיות בגושי ההתנחלויות, "אבל לכל דבר יש זמן מתאים". לפיד הוסיף: "לאיש לא נעים לשמוע את האמירות בארצות הברית כלפי ראש ממשלת ישראל, וצריך כעת להתמקד בסיום המשבר עם ארצות הברית".
גורמים בבית היהודי מסרו לסרוגים: "אותו יאיר לפיד שפתח את קמפיין הבחירות שלו באריאל ודיבר נגד חלוקת ירושלים, פתח היום את קמפיין הבחירות נגד אריאל ובעד חלוקת ירושלים. ייתכן והגיע הזמן שהציבור ייבחר אם הוא רוצה את יאיר המחבק או יאיר המחלק." אותם גורמים הוסיפו כי ירושלים היא לא נושא לתעלולים פוליטיים.
השר אורי אריאל שנכח בישיבה על התשתיות אמר בסיומה: ״נעמוד על כך שנחזור לתכנן ולשווק בירושלים, יהודה ושומרון. המציאות של הקפאה לא יכולה להמשך ולא נסכים לה עוד״.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
טיפשים
הזהרנו אותם אז, ולא שמעו לא הם ולא הציבור שלהם. עכשיו שיאכלו את הדייסה הקלוקלת שבישלו.
09:48 30.10.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליהו
12:30 29.10.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר