השופט הבכיר לשעבר של בית המשפט העליון חנן מלצר, ומי שמכהן היום כיושב ראש מועצת העיתונות הישראלית התראיין בכנס אוניברסיטת רייכמן בנושא השפעת המלחמה על ישראל.
במהלך הריאיון חשף מלצר סיפור מתפקידו כשופט תורן בבית המשפט העליון, בו השתמש מלצר בכוחו כתורן על מנת לקדם אג'נדה אישית, ויצר דוקטרינות משפטיות שלא היו נהוגות בישראל על מנת לפסוק לטובת העותרים נגד הממשלה.
מלצר חשף כי כאשר העבירה הכנסת באותה תקופה חוק אשר יפריד את תאגיד השידור מחטיבת החדשות, כתוצאה מחשש לנטיות פוליטיות בחטיבת בחדשות הקיימת, היה אז מלצר שופט תורן והשתמש במעמדו כתורן על מנת לקדם את תמיכתו האישית בעתירת אנשי התאגיד.
המשנה לנשיאות בית המשפט בדימוס המשיך וסיפר כיצד השתמש בסמכותו כשופט תורן להוציא צו ארעי מיידי להקפאת החוק, וזירז תהליכים בקביעת דיון תוך זמן קצר ביותר במעמד שלושה שופטים.
מלצר אף תיאר כיצד חיפש טיעונים בתמיכה בעותרים נגד הכנסת והממשלה והתגאה בכך שהיו אלה פרטים ש: "אף אחד לא שם לב לזה, גם לא העותרים" ושבעצם סייע בעקיפין לעותרים נגד הממשלה.
ואף לאחר שהכנסת חזרה בה מהחקיקה והעתירה הפכה כבר ל"לא רלוונטית" על פי הגדרות בית המשפט העליון עצמו, המשיך מלצר וקיים דיון במעמד שלושה שופטים והעתיק עתירה מהמשפט האמריקאי שלא קיימת במשפט הישראלי (או במשפט הבריטי שנשען עליו) ובעצם ביטל אפילו את האפשרות לחוקק את החוק פעם נוספת בעתיד, למרות שהדבר לא היה רלוונטי ולא דרש פסיקה, על פי עקרונות בית המשפט בעצמו שלא לעסוק בנושאים לא רלוונטיים ועכשוויים.

מלצר מתגאה במהלך סיפורו כי "צריך להתאים את המהלכים לצד האחר, ולעשות את המירב אם מתנגדים למהלכים של הצד האחר למנוע אותם"
לבסוף חתם מלצר את דבריו באמירה כי לא יחשוף את כלל המלכים שביצע, או שיבצע בעתיד על מנת ש"לא לחשוף" אותם בפני הצד השני.
תגובות
ישראל נדונה לכלייה על עוד השמאל שולט בה הרוע בא מהשמאל. בכל מקום בעולם השמאל מוביל לאסונות. ברוסיה (הבולשביקים), בגרמניה (הנאצים - היו שמאל, מפלגה נציאונל-סוציאליסטית), בכל מקום שבו השמאל שולט יש דיקקטורה, הרס וחורבן. השופטים הבזויים זה שמאל בולשביקי לכל דבר
מה זה שמאל? השמאל הקים את המדינה, עשה מלחמות, כבש שטחים ויישב אותם, כולל את יהודה ושומרון, ובנה תעשיה חקלאות חינוך ובעצם את הכל. הימין הפסיד במלחמות, החזיר שטחים, פינה יישובים, פיגל את העם, הרס את מוסדותיו הרס את הכלכלה החינוך התרבות הביטחון, מדיניות החוץ ומה לא... ה"ימין " (מה זה בכלל?) יחזור למקומו הקודם אחרי הסבוב אקסידנט הזה שהיה למדינה, של לילל ולעשות מה שאומרים להם. בכיינים מקופחים מקצועיים.
תלך ללמוד לימודי ליבה ... הנאצים היו נגד השמאל ורדפו את המפלגה הקומוניסטית השם לא קובע את המהות ... בדיוק כמו שביבי הוא לא מנהיג חזק ... ובטח לא מנהיג מליגה אחרת ...
לצערי הרב אתה צודק בכל מילה שמאל זה לא רק דיעה ותפיסת עולם זאת מחלת נפש עמוקה וכנראה חסרת תקנה ברוב המקרים
תלונה נוספת הוגשה נגד הרב טאו בגין הטרדה מינית.בימים הקרובים תועבר לטיפולה של הפרקליטות התלונה נגד הרב, רבה הרוחני של מפלגת נעם ואחד מהמנהיגים הבולטים בזרם החרדי-לאומי.
אין עוד מלבדו, לא מלצר ולא אף אחד