כשעתיים אחרי הדיווח הראשוני על התרסקות מסוק בו היה נשיא איראן איברהים ראיסי, גורם איראני רשמי מאשר לסוכנות הידיעות 'רויטרס' כי קיים חשש כבד לחייו של ראיסי ושל שאר האנשים ששהו איתו במטוס.

בתוך כך, מקור איראני ביטחוני אומר, שאירוע התרסקות מסוקו של נשיא איראן איברהים ראיסי, הוא אירוע שמעמיד את איראן בפני "אירוע בטחוני גדול", כהגדרתו.

לדברי הגורם: "הפלת מטוסו של הנשיא מתוך שלושת המטוסים, ששניים מהם הגיעו בשלום, מעמידה אותנו בפני אירוע ביטחוני גדול ומסוכן". עוד הוא הוסיף כי באיראן קיים חשש שהם "עומדים בפני אפשרות של "ניסיון התנקשות גדול".

מוקדם יותר, פורסם תיעוד אחרון של נשיא אירן, שר החוץ האיראני ושניים בכירים מארבבייג'אן שטסו יחד במסוקו האישי של הנשיא ואבדה התקשורת עימם.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נשיא איראן תיעוד

על פי סוכנות הידיעות לסטודנטים באיראן (ISNA) נמסר כי "ממקורות לא רשמיים מדווחים על מות הקדושים של כמה ממלוויו של הנשיא האיראני באזור ההתרסקות".

התקשורת האיראנית מאשרת כי הסבירות הגבוהה היא שהנשיא ראיסי מת בתאונה וכי החיפושים מהאוויר הופסקו עקב ערפל כבד שאינו מאפשר להמשיך את פעילות החילוץ.

הממשלה בטהרן תתכנס לישיבת חירום במשרדו של המנהיג העליון, סייד עלי חמינאי. ערוץ משמרות המהפכה העלו דגל שחור לשידורי הטלוויזיה.