אם תכננתם לקנות חומוס או אפילו להכין אחד בבית בשביל העל האש המסורתי של יום העצמאות, ארגנו לכם מתכון לחומוס סלק ורוד שתוכלו להגיש לצד הפיתות והבשר.

מרכיבים

חומוס

250 חומוס משומר (או ביתי מבושל).

2 כפיות טחינה

שן שום

2 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית כתית מעולה

כפית כמון טחון

כפית מלח ורוד

מעט פלפל שחור גרוס (אפשר להוסיף לפי הטעם)

סלק

מים

טופינג ירוק

צרור פטרוזיליה טרייה

5 עלי בזיליקום

4 כפות שומשום

2 כפות שקדים חיים

חצי שן שום

100 מ"ל שמן זית כתית מעולה

הוראות הכנה

שמים את כל החומרים של החומוס בבלנדר, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. אם המרקם סמיך מדי, נוכל לצמצם אותו עם עוד קצת שמן או מים.

להכנת הציפוי הירוק, מכניסים את כל החומרים בבלנדר (בנפרד) וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי. אם המרקם דחוס מדי, מוסיפים עוד שמן זית לקבלת מרקם גרגירי מאוזן.

את החומוס נצלחת בקערה עמוקה, נטפטף שמן זית ונקשט בטופינג הירוק שהכנו.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.