כמעט כמו ביום העצמאות, בחול המועד אנשים רבים נוהגים לקיים ארוחות על האש טעימות, בין אם זה בשטח ובין אם זה בערב בבית. לטובת אלו שמעדיפים להימנע מהבשר באירועים שכאלה, הנה מתכון גם לשיפודי סלמון וזוקיני בסגנון אסיאתי שתוכלו להכין על הגריל, שיהיו לא פחות טעימים.
חומרים:
650 גרם סלמון
100 מ"ל רוטב סויה
20 מ"ל שמן שומשום
40 מ"ל חומץ אורז
15 מ"ל דבש
1 זוקיני
3 בטטות
שמן
מלח
שמיר
הוראות הכנה:
חותכים את הסלמון לקוביות ומניחים בקערה. מוסיפים לקערה רוטב סויה, חומץ אורז, שמן שומשום ודבש ומערבבים בעדינות בידיים. מניחים בצד להשריה למשך 15 דקות.
שוטפים את הזוקיני ובעזרת קולפן או מנדולינה, ופורסים אותו לרצועות דקות. את אותו הדבר עושים עם הבטטות. מסננים את הסלמון מהמשרה ומשפדים את קוביות הסלמון ואת רצועות הזוקיני כשהן מגולגלות.
צולים את השיפודים על מחבת גריל עם מעט שמן עד שהסלמון הופך שחום. בטיגון עמוק, מטגנים את הבטטות עד שאלה מתקשות והופכות לפריכות. מסננים מהשמן ומעבירים לקערת הגשה.
לפני ההגשה, קוצצים מעט שמיר ומפזרים אותו מעל השיפודים.
המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים