על פי מספר דיווחים, ארגון הטרור חיזבאללה הודיעה הערב רשמית לממשלת צרפת ולמתווכות כי לא יסכים לסגת ממרחב הגבול, וכי לא יסכים להרחיק את כוחות רדואן.
על פי דיווחים בין לאומיים, ההצעה הצרפתית הוגשה לחיזבאללה דרך הפרלמנט הלבנוני, דרך מפלגת אמל המקורבת לחיזבאללה ונחשבת חלק מהזרוע הפוליטית של הארגון.
ההצעה כללה 12 הצעות להסכמות בין ישראל לחיזבאללה כחלק מתוכנית רגיעה כוללת בגבול הצפון, על פי הפרסומים חיזבאללה הגיש מספר הסתייגויות להצעה ולבסוף הודיעה כי אין לה היתכנות.
בין ההסתייגויות שהעביר חיזבאללה דרך מנהיג מפלגת אמל הן: הטענה כי לא ניתן לבקש להשיג את כוחות רדואן מהגבול עם ישראל, שכן רובם המוחץ של אנשי הכוחות הם תושבי הכפרים של דרום לבנון.
בנוסף הביע חיזבאללה התנגדות חריפה להגדלה של כוחות יוניפי"ל, לאפשר להם לפעול בחופשיות בדרום לבנון.
בארגון גם הסתייגו מההצעה להקים ועדה בין לאומית שתדון ב"סכסוכי קו הגבול" בין המדינות, והתנגד גם לדרישה כי מגדלי תצפית בגבול יאוישו על ידי כוחות צבא לבנון ולא כוחות חיזבאללה.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
1 דיונים
משה ברקוביץ
מממשלת החארות מוכריפ אותנן לגןיים
00:10 09.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
אם יש להם בעיה נפשית לעבור דירה, אפשר לעזור להם, בכך שנפציץ ונמחק את הכפר שלהם.
20:40 08.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
בתגובה ל: שירי מנתניה
ברגע שהם בחרו להיות מחבלים, הם איבדו את זכותם להיות דיירים. זה או או. בתכלס, ברגע שיעברו דירה, זה יהיה שקול להתפטרות ואז לא יקבלו שכר ויאלצו להיות לבנוניים בחרפת רעב, לא מתאים! את בני משפחתם כבר שלחו לסוריה, אך הטרוריסטים חייבים להשאר בשביל לקבל משכורת מה וביטוח חיים.
23:11 08.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר