שר הביטחון גלנט סייר היום (שלישי) בגבול רצועת עזה, בסמוך למרחב רפיח והתייחס למבצע שהחל אתמול: ״הפעולה ברפיח לא תעצר עד לחיסול החמאס במרחב או חזרת החטוף הראשון לישראל״

בביקור בסוללתת התותחנים אמר שר הביטחון "סיירתי היום במרחב רפיח, פגשתי את המפקדים ואת הלוחמים שעוסקים בלחימה, ואני רוצה להזכיר לכולנו את הדברים באופן ברור – ממרחב רפיח יצאו הרוצחים שהלכו לסופה, לחולית, וניסו לפגוע ביתד, ביבול, בנווה ובמקומות נוספים. אנחנו פוגעים והורגים את מי שרצח את הילדים שלנו, את זה צריך לזכור היטב״.

לדבריו: ״הוריתי אתמול לצה"ל להיכנס אל מרחב רפיח, לתפוס את המעבר ולבצע את משימותיו. הפעולה הזאת תימשך עד אשר נחסל את חמאס במרחב רפיח ובמרחב הרצועה כולה, או עד אשר יחזור החטוף הראשון״.

"מוכנים לפשרות על מנת להביא חטופים"

לסיום התייחס לסוגיית המשא ומתן על עסקת החטופים: ״אנחנו מוכנים לפשרות על מנת להביא חטופים, אבל אם לא תהיה את האפשרות הזאת נלך ונעמיק את הפעולה, זה יקרה בכל רחבי הרצועה – בדרומה, במרכזה ובצפונה. חמאס מבין רק כוח ולכן אנחנו נעצים את הפעולה שלנו, והלחץ הצבאי יביא לכך שאנחנו נגרום לריסוקו של ארגון החמאס״.