המלחמה בצפון הרצועה

150 מטר מישראל: הושמדה מנהרה בבית חאנון | צפו

כוחות אוגדת עזה ויחדית יהל"ם השמידו תוואי מנהרה תת קרקעית בבית חאנון שהגיעה עד 150 מטר מהגבול עם ישראל, חלק המנהרות שימשו את חמאס במבצע "צוק איתן" והושמדו לאחר שחמאס פשט משם

150 מטר מישראל: הושמדה מנהרה בבית חאנון | צפו
צילום: (צילום: דובר צה"ל)

במרחב בית חאנון אותרה והושמדה מנהרה תת קרקעית תיעוד ע"י כוחות אוגדת עזה ויחידת יהל"ם

מנהרה בית חאנון
מנהרה בית חאנון| צילום: (פיצוץ תוואי המנהרה בבית חאנון, צילום: דובר צה"ל)

דובר צה" מדווח כי בשבועות האחרונים פעלו כוחות צה"ל בהובלת יחידת ההנדסה של אוגדת עזה יחד עם מערך ההנדסה של פיקוד הדרום, יחידת יהל״ם ובשיתוף כוחות החטיבה הצפונית למיפוי והשמדת שתי מנהרות התקפיות נוספות במרחב בית חאנון שבצפון הרצועה, אשר היו במעקב מודיעיני וטכנולוגי מתמשך.

' מפקדת היחידה ללוחמה תת קרקעית בעזה, צילום דובר צהל
' מפקדת היחידה ללוחמה תת קרקעית בעזה, צילום דובר צהל| צילום: (רב סרן א', מפקד ללוחמה תת קרקעית בעזה, צילום: דובר צה"ל)
(דובר צה"ל)

אחת המנהרות נחשפה בשנת 2014 במבצע ׳צוק איתן׳, במהלכו שימשה את מחבלי ארגון הטרור חמאס לפשיטה לשטח הארץ והושמדה מיד לאחר מכן. מקטע נוסף של המנהרה בעומק הרצועה אשר היווה חלק מרשת מנהרות מסועפת של ארגון הטרור חמאס, הותקף מספר פעמים במהלך מלחמת ׳חרבות ברזל׳ ולאחר עבודות חקר ומיפוי שהתקיימו בשבועות האחרונים עלה כי התקיפות האוויריות השמידו את התוואי.

(דובר צה"ל)

המנהרה השנייה הייתה חלק מאותה רשת מנהרות מסועפת של ארגון הטרור חמאס, ונחפרה למרחק של כ-150 מטרים מגדר הגבול, אך לא חצתה לשטח ישראל באף שלב. המנהרה הושמדה באמצעות חבלה.

צה"ל ימשיך לפעול להשמדת תשתיות תת-הקרקע ברצועת עזה ולשלילת יכולות ארגוני הטרור ובראשם חמאס להגנה על יישובי העוטף.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

1
1
סם
07.05.24

צה''לתרבות השקר רק עכשיו ויגלו ומספרים שידעו שנים ועוד 6 חודשים בתוך עזה רק עכשיו גילו ומספרים שהמנהרות היו במעקב כמה תרבות השקר מושרשת בצה''ל בקצונה הגבוהה ובדוברות מזמן העם וחברי הכנסת מאמינים לאל ג'זירה ונסראללה ולא לצה''ל