בסיום הטקס הממלכתי לפתיחת יום הזיכרון לשואה ולגבורה שנערך הלילה (ראשון) ביד ושם נרשם רגע מעניין, כאשר הנשיא לשעבר ראובן ריבלין לחש לראש הממשלה דבר מה בלחיצת היד שבתום הטקס.

במבט מעמיק ניתן לראות כי הנשיא לשעבר ביקש מראש הממשלה: "תשמור על המדינה הזאת מאוחדת, בסדר". נתניהו הנהן בראשו והמשיך לבאים אחריו.
נתניהו: "שום החלטה, בשום פורום בינלאומי לא ימנעו מאיתנו להגן על עצמנו"
בנאום שנשא בטקס, התייחס נתניהו לאנטישמיות בעולם: "בית הדין בהאג שוקל להוציא צווי מעצר, אם צעד זה יתבצע הוא יקשור את ידינו. זהו עיוות של ההיסטוריה, צעד כזה יכתים בל ימחה את הרצון לצדק ולמשפט בינלאומי, הכוונה לכבול את ידינו באה מגורמים שונים בקהילה הבינלאומית, כאן, מירושלים, ביום השואה אני אומר להם במסר נחרץ, לא תכבלו את ידינו".
"גם אם ניאלץ לעמוד לבד נעמוד לבד, גם אם נצטרך לעמוד לבד נמשיך להילחם ברוע האנושי. נמשיך להכות בעוצמה באויבינו עד הניצחון. כראש ממשלת ישראל, מדינתו של עם גאה בן אלפי שנים, אני נשבע, שום לחץ, שום החלטה, בשום פורום בינלאומי, לא ימנעו מאיתנו להגן על עצמנו מפני אלה שרוצים להשמידנו. למען מטרה קדושה זו נפלו כל חללינו הגיבורים, ואלו לא נפלו לשווא".
תגובות
שאדון זיבלין יבקש מחבריו האנרכיסטים לשמור על המדינה מאוחדת ולא מנתניהו
הוא לא יכול לשמור על המדינה מאוחדת,בזמנו אפילו ריבלין שיבש תוכניות 0מולנים מפגרים מבקשים דבר ומבצעים היפוכו!
אחדות ? ביבי חי על פילוג,הסתה ושנאת האחר. תראו איך הרשע הזה מתייחס לנושא החטופים.
שילגי: מהתגובה שלך נשפכים ארס ורעל ואתה כותב פה על הסתה , פילוג ושנאת האחר? אתה לא מתבייש????????????? טול קורה מבין עיניך , שמעת?????????? פתלוב אחד!!
האחרון שיכול להטיף מוסר