מבזקים
סרוגים

הפוסק הספרדי על ההחמרה הנפוצה: "שטות של משגיחי כשרות"

הרב אברהם יוסף נשאל האם יש עניין להקפיד לרכוש מוצרים שכתוב עליהם "נאפה לאחר הפסח" ואמר כי מדובר בשטות גמורה: "המצאה של משגיחי כשרות"

כ"ה ניסן התשפ"ד
הפוסק הספרדי על ההחמרה הנפוצה: "שטות של משגיחי כשרות"
הפוסק הספרדי על ההחמרה הנפוצה: "שטות של משגיחי כשרות" צילום: (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

הפוסק הספרדי, הרב אברהם יוסף, רבה לשעבר של העיר חולון, מתייחס לחותמות המופיעות על מוצרים לאחר חג הפסח שבהן נכתב "נאפה לאחר הפסח" ו"נטחן לאחר הפסח", ואומר כי מדובר בהמצאה של משגיחי כשרות.

בתכניתו ברדיו 'קול חי' בה הוא משיב לשאלות של מאזינים בהלכה, נשאל הרב יוסף האם יש עניין להקפיד על כך, והשיב: "זו עוד שטות של משגיחי כשרות שהמציאו לנו המצאה. אני קורא לזה בכוונה שטות. מה הטענה? הרח אף הרטבה לא מגיעה למצב של חימוץ. אין לזה שום עניין. לא נאפה לאחר הפסח ולא נטחן לאחר הפסח".

הרב יוסף המשיך ואמר: "כל בעלי תחנות הקמח מוכרות את החמת לגוי. זה נקרא חמץ שהיה ברשות הגוי והוא חוזר אלינו אחרי החג. הוי אומר שאין שום עניין בזה ואלו המצאות של משגיחי כשרות".

האזינו לדבריו של הרב אברהם יוסף

WhatsApp Audio 2024-05-03 at 10.53.38

החמרה הרב אברהם יוסף חמץ משגיחי כשרות פסח