חדשות

פוקס תוקף את היועמ"שית: מנסה להחליף את הממשלה

בהודעה ששלח לבית המשפט העליון תקף פוקס את היועצת המשפטית לממשלה וטען כי התנהלותה היא ניסיון חסר תקדים להחליף את ממשלת ישראל, וכי היא פועלת בחוסר תום לב ובצורה לעומתית לממשלה בעיוצמה של המלחמה

פוקס תוקף את היועמ"שית: מנסה להחליף את הממשלה
צילום: היועצת המשפטית לממשלה (צילום:Shir Torem/Flash90)

מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, תוקף את היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. בהודעה ששלח לבג"ץ, מאשים פוקס את היועמ"שית בכך שלא העבירה לידיעת בית המשפט את החלטת הממשלה אשר מנחה כי גם משרדי הממשלה ייוצגו באופן פרטי.

במכתב ששלח נאמר: "זהו ניסיון חסר תקדים של היעוץ המשפטי לממשלה להחליף את ממשלת ישראל. ניסיון לייצר מבנה שלטוני שבו גופי הביצוע כפופים ליועמ"שית במקום לממשלה שהיא הרשות המבצעת של המדינה. היועמ"שית פועלת בחוסר תום לב. בצורה לעומתית לממשלה בעיצומה של מלחמה כבר חודשים ארוכים".

לדברי פוקס: "אליבא דייעוץ המשפטי, הממשלה הינה גוף פוליטי, סרח מנהלי עודף. עמדותיה אינן רלוונטיות. אין אפשרות להביא הצעה לממשלה ללא אישורה. אין משמעות לשני חוקי יסוד מפורשים. אין משמעות לסעיפים מפורשים בתקנון עבודת הממשלה. אין משמעות לעמדתה בבג"צ בסוגיה הכי כבדה בציבוריות הישראלית והחלטותיה ניתנות לביטול במחי יד של היעוץ המשפטי לממשלה בלא צורך אפילו להציגן לבג"ץ".

תגובות

9
6
ארנון
02.05.24

לשמולאנים הטינופות אתם לא כותבים להגיב בעוד מספר דקות

1
שירי מנתניה
02.05.24

"שמאלנים טינופות" זה ההגדרה של כל מי שבעד שיוויון בנטל, של כל מי שמשרת בצבא עושה מילואים ? אם כן אז אני גאה להמנות ביניהם.

5
ישראלי
02.05.24

או כמו שאומרים גלי ברהב היא חרא יועמ shit

1
שירי מנתניה
02.05.24

כדאי להעלות את השמירה עליה. אם חלילה יקרה לה משהו, פוקס שמסית לרצח שלה יואשם בכך וישא את העונש.

4
יואל הנביא
02.05.24

יש להסיר את המארה .. ולבטל את שלטון הפקידות....

1
שירי מנתניה
02.05.24

היא שומרת סף. אם הממשלה לא היתה מתנהגת באופן עברייני, לא היה לה כל כך הרבה עבודה.