לאחר ראיון של השרה אורית סטרוק בגל"צ בחרו לעוות את הדברים שהיא מסרה בראיון בנושא עסקת החטופים ולסלף את דבריה. וכך פרסמו בגל"צ: "העסקה – איומה ונוראה, לממשלה שזורקת הכל לפח בשביל להחזיר 22 או 33 איש אין זכות קיום".

מהאזנה לראיון ניתן לשמוע כי סטרוק אמרה: "אנחנו רוצים להחזיר את החטופים ובגלל שאנחנו רוצים מאד להחזיר את החטופים אנחנו אומרים שהעסקה הזו היא עסקה שתפקיר את הרוב הגדול של החטופים ותגזור את גורלם ולכן זו עסקה איומה"

מיש עתיד הגיבו מיד לדברי הסילוף של גל"צ ומסרו: "לממשלה שאחראית על המחדל הגדול ביותר לעם היהודי מאז השואה, עם 1300 הרוגים ו- 133 ישראלים שעדיין מוחזקים בשבי במשמרת שלהם, אין זכות קיום. ‏תתפטרו ולכו הביתה. ‏אתם בושה מדינה, לציונות ולדת".

"ככה מייצרים שנאה"

אך סטרוק מיהרה להבהיר כי מדובר בסילוף: "בושה שגל"צ מסלפים את דברי! ‏זורקת לפח את כל מטרות המלחמה, שלמענן שלחנו את החיילים להילחם: גם את השמדת שלטון חמאס, גם את הסרת כל איום מעזה כלפי ישראל, וגם את "יצירת תנאים להשבת החטופים" כי למעשה העסקה תפקיר סופית את רוב החטופים"

והוסיפה "אם למערכת גל"צ יש גרם 1 של הגינות- שימחקו את הציוץ המביש הזה! ויתנצלו. יש תמליל אז "רואים לכם".

יועץ התקשורת אסף פאסי יצא גם הוא נגד הסילוף של גל"צ וצייץ: "כמה קטנים אפשר להיות, בלקחת משפט מראיון, לעוות אותו, ולנסות לשטוף את המדינה כולה בשנאה בשביל עוד קצת רייטינג לגלצ ולטריגר. כמה?? הנה המשפט הפותח של ‎אורית סטרוק בראיון בגלצ. מאוד ברור וחד משמעי".

והוסיף "אז איך מייצרים שנאה? הכי פשוט. מעוותים, משקרים, ומפיצים. בכל הכח…"