על רקע הדיווחים לפיהם בית הדין הפלילי בהאג שוקל להוציא צווי מעצר בינלאומיים נגד בכירים ישראלים בשל מעורבותם במלחמה ברצועת עזה והטיפול בפלסטינים במהלכה, עיתונאי חדשות 12 ירון אברהם, מפרסם כי צווים כאלה צפויים לצאת כבר השבוע.

על פי הדיווח של אברהם, הראשונים שצווים צפויים לצאת נגדם את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבטחון יואב גלנט והרמטכ"ל הרצי הלוי.

ביום שישי האחרון נתניהו הגיב לאפשרות של מעצרים נגדו ונגד בכירים נוספים בישראל, ואמר: "תחת הנהגתי, ישראל לעולם לא תקבל כל ניסיון של בית הדין הפלילי בהאג לערער את זכותה הבסיסית להגן על עצמה" אמר נתניהו. לדבריו, "האיום נגד חיילי צה״ל ואישי הציבור של ישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון והמדינה היהודית היחידה בעולם, הוא שערורייתי ולא נכנע לו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נגביר את הלחץ על חמאס (צילום: רועי אברהם / לע״מ)

עוד הוסיף נתניהו כי: "ישראל תמשיך עד לניצחון במלחמתנו הצודקת נגד המחבלים המתועבים שמבקשים להשמידנו. לעולם לא נפסיק להגן על עצמנו. בעוד שהחלטות בית הדין בהאג לא ישפיעו על פעולותיה של ישראל, הן יהוו תקדים מסוכן שמאיים על החיילים ואישי הציבור של כל דמוקרטיה שנלחמת בטרור נפשע ובתוקפנות מסוכנת".