נשיא ארצות הברית לשעבר, דונדלד טראמפ, מתייחס למהומות האנטישמיות שמתחוללות באוניברסיטאות בארצות הברית ומפנה אצבע מאשימה לכיוון אחד: ביידן.

וכך הוא מסר : "מה שקורה בקמפוסים זו בושהו זה הכל על ביידן, הוא משדר את המסר הלא נכון, הוא מדבר בטון הלא נכון, הוא בוחר את המילים הלא נכונות הוא לא יודע במי הוא תומך , זה בלאגן. ואני יכול להגיד להם שהוא לא ידיד של ישראל, זה בטוח, מה שהוא עשה לישראל זה לנטוש אותם".

כפי שפורסם, אמש נערכו הפגנות ומחאות אנטי ישראליות התומכות בחמאס בגלוי באוניברסיטת קולומביה בניו יורק, פרופסור יהודי לא הורשה להכנס לאוניברסיטה, תמונה של המחבל זכריה זביידי התנוססה בהפגנה ונשיאת האוניברסיטה סרבה לכנות את ההפגנות כאנטישמיות. יהודים מארצות הברית כינו את הלילה כ"ליל הבדולח" האמריקאי והשוו את השנה ל1938.