לאחר הודעת האיחוד האירופי על החלטתו להטיל סנקציות נוספות על טהרן, שר החוץ ישראל כ"ץ בירך על הצעד שננקט נגד איראן: "החלטה דרמטית שמעבירה מסר חד משמעי לחמינאי ולהנהגה האיראנית – לא ניתן לכם לערער את הסדר האזורי".

מוקדם יותר היום מועצת שרי החוץ של האיחוד האירופי החליטה כי משטר הסנקציות החדש של האיחוד האירופי יורחב ויכלול גם פעילות איראן בנושא הטילים וכל פעילות במזרח התיכון הקשורה לתעשיית הטילים והכטב"מים. הסנקציות יוטלו על ישויות ואישים אשר עוסקים באספקת טילים וכטבמ"ים איראנים לארגוני טרור התומכים במשטר.

הרחיבו את הסנקציות נגד איראן, האיחוד האירופי (צילום: שאטרסטוק)

בלשכת השר מציינים כי: "ההחלטה החשובה של האיחוד האירופי באה לאחר מאמצים דיפלומטיים של משרד החוץ ושר החוץ כ"ץ, ולאחר עשרות שיחות בנושא מול שרי חוץ אירופאים בשבועות האחרונים".

"לא ניתן לאיראן להמשיך ולערער את הסדר והשלום"

שר החוץ ישראל כ"ץ בירך על ההחלטה: "אני מבקש להודות לאיחוד האירופי על החלטתו האמיצה היום, ערב חג החירות, להרחיב את משטר הסנקציות על איראן גם לנושא הטילים ולארגוני הפרוקסי שלה", כתב.

לדבריו: "מדובר בהחלטה דרמטית שמעבירה מסר חד משמעי לחמינאי, לאיראן ושלוחותיה: לא ניתן לכם להמשיך ולערער את הסדר והשלום האזוריים. כך נראית תבוסה מדינית – וזוהי רק ההתחלה."

לסיום ביקש להודות לאנשי משרד החוץ, למשלחת ישראל לאיחוד האירופי ולשגרירויות ישראל באירופה על פעילותם לקידום ההחלטה. "נמשיך לפעול ביחד להרחבת משטרי הסנקציות על איראן לתחומים נוספים ובראשם על משמרות המהפכה", כתב.