חדשות בעולם

חמינאי טוען: "מספר הטילים שנורו לישראל – עניין משני"

מנהיג איראן עלי חמינאי נאם בפני לוחמי משמרות המהפכה והודה להם על המתקפה נגד ישראל - אך טען כי "מספר הטילים שנורו או פגעו במטרות שלהם הוא עניין משני. הדבר החשוב ביותר הוא הוכחת הרצון של העם"

מנהיג איראן עלי חמינאי
| מנהיג איראן עלי חמינאי צילום: מנהיג איראן עלי חמינאי (צילום: מתוך טוויטר)

שליט איראן עלי חמינאי נשא היום (ראשון) נאום בפני לוחמי משמרות המהפכה, כשהתייחס בדבריו למתקפה האיראנית נגד ישראל שבוצעה בשבוע שעבר. בדבריו הודה לחיילים על שיגור הכטב"מים והטילים, אך טען כי מטרת המתקפה הייתה "להראות את הכח שלנו" – ושהיקף הנזק שנגרם לישראל פחות חשוב.

"כוחותינו הציגו תמונה טובה של היכולות שלנו לעולם, והציגו את כוח הרצון של העם בזירה הבינלאומית" אמר חמינאי. לטענתו, "מספר הטילים שנורו או פגעו במטרות שלהם הוא עניין משני. הדבר החשוב ביותר הוא הוכחת הרצון של העם".

עוד קרא ללוחמי משמרות המהפכה "לפעול ללא הפסקה כדי לפתח את הצבא וללמוד את הטקטיקות של האויב. לכל אירוע יש עלויות ורווחים, והדבר החשוב הוא לצמצם את העלויות ולהגדיל את הרווחים בחוכמה. זה מה שעשו הכוחות בהתפתחויות האחרונות".

תגובות