חדשות

אפילו איזנקוט הגיב לסנקציות; גלנט עדיין שותק

שעות רבות חלפו מאז פורסמה הידיעה לפיה בוושינגטון צפויים להטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה, חברי קבינט המלחמה הגיבו למעט השר גלנט. בסרוגים נעשתה פנייה ללשכת השר: "טרם התקבלה תגובה"

(תקף את המפגינים, גלנט (צילום: חיים גולדברג\פלאש 90))

למעלה מחצי יממה חלפה מאז התפרסמה הידיעה לפיה בארצות הברית צפויים להטיל סנקציות על הגדוד החרדי, נצח יהודה, בעקבות הפרת זכויות אדם של פלסטינים ביהודה ושומרון, אך מכיוונו של שר הביטחון – שתיקה.

שרים רבים הגיבו להחלטה והודיעו כי יפעלו לבטל אותה. השר אייזנקוט התייחס להחלטה ומסר: "הרעיון להטיל סנקציות על גדוד קרבי בצה״ל שגוי מיסודו. נפעל יחד כדי למנוע את ההחלטה, שכן אילו יש טענות, עליהן להיות מופנות להנהגה המדינית והצבאית ולא למפקדים בדרג הטקטי."

"לאחר מיסודו של גדוד ״נצח יהודה״ ראיתי מקרוב את תרומת הגדוד ללחימה בטרור והמחיר ששילמו לוחמים בחייהם. זוהי גם הוכחה נוספת לחשיבות התחקיר המלא והמפורט ולעצמאות מערכות המשפט ואכיפת החוק בישראל."

השר בני גנץ הגיב גם הוא להחלטה אתמול: "גדוד נצח יהודה הוא חלק בלתי נפרד מצה״ל. הוא כפוף לחוק הצבאי, והוא פועל בהתאם למשפט הבינלאומי. למדינת ישראל מערכת משפט חזקה ועצמאית, שיודעת לבדוק ולבחון כל הפרת חוק או חריגה מפקודות צה״ל, וכך גם נעשה. יש לי הערכה רבה לידידינו האמריקאים, אבל הטלת סנקציות על היחידה היא תקדים מסוכן, וגם מעבירה מסר שגוי לאויבינו המשותפים בזמן מלחמה. אפעל כדי שההחלטה הזו לא תעבור."

בסרוגים פנינו ללשכת גלנט, משם נמסר כי טרם התקבלה תגובה להחלטה

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

4
אריה
21.04.24

חוץ מלדבר שררה מה יש בכם

הצטרפו אלינו