לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, סירבה להעניק לממשלה ייצוג בנפרד בעניין חוק הגיוס, כעת (רביעי) הממשלה אישרה שעמדת ראש הממשלה שהוגשה לבג"ץ בסוגיית גיוס חרדים היא עמדת הממשלה כולה.

במהלך זה לכאורה, הממשלה בולמת את רצונה של היועמ"שית ומחייבת אותה להעניק לממשלה ייצוג בנפרד.

נזכיר, כי לאחר שהתגלו חילוקי דעות בין עמדת הממשלה ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה בעניין חוק הגיוס, הממשלה שיגרה מכתב ליועצת המשפטית ובו נכתב: "רוצים ייצוג נפרד בעתירות על חוק הגיוס", ובתגובה השיבה היועמ"שית כי היא לא מאשרת זאת.

במכתבה שמופנה למזכיר המדינה יוסי פוקס, היא מבהירה כי "מתן אישור לממשלה או לחבריה לייצוג משפטי נפרד, הוא חריג. כאשר מדובר בייצוג נפרד של הממשלה, כפי שביקשת, בעניין הנוגע בחוקיות עבודתם של משרדי ממשלה מסוימים, ניתן לבחון את האפשרות לעשות כן, רק לאחר שקיימת עמדה מסוימת של ממשלת ישראל, והיועצת המשפטית לממשלה בחנה עמדה זו ומצאה כי אין בידה להגן עליה מבחינה משפטית.

כלומר, גם כעת היא יכולה שלא לאשר משום שהממשלה טרם הציגה את עמדתה, אך סביר כי היא לא תעשה זאת.