מבזקים
סרוגים

מתכוננים לתקיפה: התקבלה ההחלטה כיצד להגיב לאיראן

בתום יום דיונים ביטחוניים התקבלה החלטה בישראל על אופי התגובה שתנקוט מול איראן, מספר שרים המליצו לנתניהו לתקוף מתקנים רגישים באיראן וסורבו

ח' ניסן התשפ"ד
מתכוננים לתקיפה: התקבלה ההחלטה כיצד להגיב לאיראן
מתכוננים לתקיפה: התקבלה ההחלטה כיצד להגיב לאיראן צילום: חיל האוויר. ארכיון (דובר צה"ל)

המתיחות מול איראן. בשעות האחרונות התקבלה בישראל ההחלטה על אופי הפעולה שתתבצע מול איראן, כך על פי גורם בכיר שצוטט בחדשות הערב בכאן 11.

עוד פורסם, כי במהלך היום התקיימו דיונים ביטחוניים בקרב השרים וראש הממשלה, כאשר מספר שרים המליצו לנתניהו לתקוף מתקנים רגישים בשטחי איראן, בקשה זו ככל הנראה סורבה.

במקביל לכך, ראש הממשלה נתניהו שוחח הערב עם מקבילו הבריטי, רישי סונאק, ראש ממשלת בריטניה. שיחה זו, כמו שיחות נוספות ממנהיגים אירופאים נדחו בימים האחרונים מצידו של נתניהו, מחשש שינסו להניא את ישראל להגיב צבאית על התקיפה האיראנית.

מוקדם יותר היום, שר הביטחון גלנט התייחס למתיחות מול איראן, בדבריו אמר גלנט: "האיראנים תקפו אותנו בצורה אגרסיבית עם למעלה מ-500 חימושים – אף טיל שיוט או כטב״ם לא הגיעו לישראל ומתוך למעלה ממאה טילי קרקע-קרקע, ארבעה נפלו בישראל – כתוצאה מעבודת ההכנה שעשינו עם השותפים שלנו והפעולה האיכותית של צה"ל על כל המערכות שלו״.

הרמטכ"ל ללוחמים: בזכותכם נאפשר שגרת חג בעורף
הרמטכצילום: הרמטכ

בביקור שערך בגבול הצפון אמר ללוחמים: ״האיראנים לא יצליחו לממש משוואה שונה של הרתעה מול מדינת ישראל. מטוסי חיל האוויר פועלים בכל מקום, שמי המזרח התיכון פתוחים, כל אויב שילחם נגדנו – אנחנו נדע להכות אותו בכל מקום שהוא. המשימות הן משימות רציניות, אני רואה מה אתם עושים ואני משוכנע שאנחנו נגיע לשלב שבו נחזיר את האזרחים לביתם בביטחון – או בפעולה צבאית או בהסכמה, תמיד יותר טוב להסכים, אנחנו נערכים לכל האפשרויות".

איראן בנימין נתניהו יואב גלנט צה"ל רישי סונאק תקיפה איראנית