גדול הזמר החסידי אברהם פריד השיק הערב (שני) סינגל חדש המוקדש ליוסי הרשקוביץ הי"ד שנפל במהלך הקרב בצפון רצועת עזה.

מילות השיר "גם כי אלך בגיא צלמוות" הלקוחות מפרק כ"ג בתהילים, הלחן הולחן על ידי הרשקוביץ עצמו. אלוף משנה גולן ואך מפקד יחידת החילוץ וההצלה שלחם לצידו זכר את הלחן המרגש והביאו למשפחתו. על ההפקה המוסיקלית הופקד המנהל המוסיקלי יובל סטופל.

שילוב יוצא דופן של עדינות נפש, צניעות, חסד, חוכמה ותבונה

כזכור, בכ"ו במרחשוון ה'תשפ"ד, במהלך הקרב בצפון רצועת עזה, נפל רס"מ (במיל') יוסי הרשקוביץ הי"ד. הזמר אברהם פריד סיפר לאחר השקת השיר: "יוסי היה מנהל תיכון בירושלים, דמות חינוכית מוערכת ואהובה מאוד. כמה ימים לאחר נפילתו של יוסי, הגעתי ליישוב גבעות שבגוש עציון, כדי לנחם את המשפחה היקרה. אז התוודעתי לדמותו המיוחדת, מעין שילוב יוצא דופן של עדינות נפש, צניעות, חסד, חוכמה ותבונה", אמר.

שר לזכרו של הרשקוביץ, פריד (צילום: פלאש 90)

עוד הוסיף פריד: "את שירת חייו של יוסי, ליווה הכינור עליו היטיב לנגן ובאמצעותו שימח וחיזק לבבות שבורים". בלילה קודם לנפילתו, בעמדו על משמרתו, זמזם יוסי את הלחן אותו הלחין בתחילת המערכה, למזמור כ"ג בתהילים: "גַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי".