יממה אחרי המתקפה המשולבת על ישראל, והמאמץ האזורי ליירט את המתקפה. סעודיה תוקפת את איראן בהאשמות חריפות, וקובעת כי יש לבלום את איראן בהקדם.
על פי הדיווח של רועי קייס בחדשות כאן 11, גורמים סעודיים תוקפים בחריפות את התנהלות איראן אמש, ואת התנהגותה המתסיסה במזרח התיכון. על פי הדיווח גורם במשפח המלוכה מסר: ״האיראנים הנדסו את המלחמה בעזה כדי להחריב את ההתקדמות ביחסים בינינו לבין ישראל. ההתנהגות של איראן לא אחראית. כולנו יודעים שאיראן היא מדינה שנותנת חסות לטרור והיא הייתה צריכה להיבלם מזמן".
מדובר בהאשמות חריפות, שנשמעות לראשונה מצד בית המלוכה הסעודי ומפנות אצבע מאשימה לאיראן בכל הקשור לטבח השביעי באוקטובר, וקובעים בביטחון כי הדבר נעשה על מנת לפגוע בנורמליזציה שהתקדמה באותה עת בין ישראל וסעודיה.
מעבר לכך, הסעודים קוראים, אולי כאמירה לממשל האמריקאי, או כסימן של גיבוי לישראל לפעול נגד איראן, וטוענים כי איראן "הייתה צריכה להיבלם מזמן". הסעודים הוסיפו גם בקשר למאמצי היירוט כי מעבר לשיתוף הפעולה עם ישראל וגורמים נוספים באזור "מדובר בנושא ריבוני" וכי כל חדירה למרחב האווירי שלהם תענה בהתאם.
מדובר באמירות שלא נשמעו מסוגן כבר חודשים מצד ערב הסעודית, ויכולות לסמן תפנית שיצרה מתקפת הטילים המשולב של איראן.
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
2 דיונים
אריה
ביבי המלך שלנו כולנו נשמח לנירמול היחסים עם סעודיה בעזרת ה' ולתת סטירה
18:37 21.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קיפי
ככה צריך להיות , סוף סוף קיבלו שכל
16:14 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
בתגובה ל: קיפי
לקח להם איזה 80 שנה.
08:08 16.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אילן אלמליח
סעודיה בדווים אשמים דואגים לאחים שלהם היהודים גם ירדן גם האמריות כל הבדויים אחים ... הפחסטניןם הם לו בדויים גם המצריים גם הערקים הטורקים הארנים שמיים הם יהודים ובדווים
15:29 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
בתגובה ל: אילן אלמליח
בוט איראני. להקיא.
08:09 16.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב בלוי
ככה זה שיש ניצחון אז מלקקים לנו
12:49 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ד.ל
בלבול ביצים. סעודיה מנסה לגרור את ישראל להגיב מול אירן בגלל האינטרסים שלה. זה הכל
10:03 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אהרון שמואל
עם כל ה רצינות ו עם כל ה רצון ל שלום אמיתי ו זה ש סעודיה תוקפת את אירן זה לא אומר דבר עם כל ה שלום צריך להיזהר פי...
עם כל ה רצינות ו עם כל ה רצון ל שלום אמיתי ו זה ש סעודיה תוקפת את אירן זה לא אומר דבר עם כל ה שלום צריך להיזהר פי 10 אין לשכוח מה קרה ל מכה ו ל יהודיי חייבר מוחמד חתם שלום ל 10שנים אחרי 2שנים תקף את מכה ו את ה יהודים ו מי אז צועקים חייבר אז הסכמי שלום עם ה מוסלמים הם סכנה קיומית ו מכון שלום אבל מוכן ל כל תרחיש
המשך 09:22 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר