חברי כנסת וגורמים נוספים מהקואליציה יוצאים כנגד הממשלה והקבינט, וקוראים להגיב בעוצמה למתקפה חסרת התקדים של איראן ולא להתבשם בהצלחה של מבצע ההגנה האווירית.
לאחר הדיווחים על התנגדות של נשיא ארצות הברית לתקיפה ישראלית ושינוי הכיוון של הקבינט במהלך שעות הבוקר המוקדמות, שרים בממשלה קראו במהלך היממה האחרונה להגיב בעוצמה כנגד הפעולה האיראנית.
השר מיקי זוהר פרסם ברשתות החברתיות במהלך הלילה קריאה לפעולה חדה כנגד איראן: "שראל קיבלה הלילה לגיטימציה בינלאומית רחבה להכות באיראן בעוצמה חסרת תקדים" זוהר הוסיף וקרא שאין בשום אופן לעבור על התקיפה בשתיקה, השר לביטחון לאומי בן גביר הצטרף גם הוא ורשם ברשתות החברתיות במהלך הלילה: "הגנה מרשימה-כעת דרושה התקפה מוחצת".
אך כעת עם התבטאויות מצד שרים בקבינט המלחמה שמאותתים כי ישראל עלולה לא להגיב על המתקפה האיראנית, גם חברי כנסת מתוך הקואליציה יוצאים כנגד השרים והחלטת הממשלה. חבר הכנסת משה סעדה כתה ברשתות החברתיות: "ישראל חייבת להגיב על אירועי אמש וראש הנחש חייב לשלם מחיר על תקיפתה של ישראל. אסור להמשיך לשחק לפי הכללים שמכתיבים האירנים ואני מאמין כי ראש הממשלה יידע לבחור את העיתוי ואת הדרך".
גם חברת הכנסת טלי גוטליב הצטרפה לקריאות חבריה, במיוחד לאחר ההוראה לשרי הממשלה לא להתראיין בנושא התגובה הישראלית וכתבה: "רוה״מ נתניהו פנה לשרים בדרישה כי לא יתראיינו בנושא איראן וארה״ב. אוי ואבוי ששרי ישראל מביעים דיעה משל עצמם, אדוני רוה״מ זו לא מדינה פרטית גם לא שלך. חובה על השרים להתראיין ולא לאפשר לך להיכנע ללחץ של ביידן לא לתקוף את איראן".
גוטליב יצאה כנגד הדרישה מכיוון נתניהו, וגם נגד נתניהו עצמו ותהתה על מה דיבר כל השנים נגד איראן אם איננו מתכוון לפעול: "פנייתך ובקשתך כי נבחרי ציבור לא יתראיינו בנושא איראן וארה״ב היא שערורייתית. נגמרו הימים בהם השרים מורידים את הראש בהכנעה. נבחרי הציבור בשם אזרחי ישראל דורשים את תקיפת איראן. זו הזדמנות נדירה עליה דיברת שנים. מה קרה לך? מה יקרה לנו?".
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
1 דיונים
ורדה
Its now or never
18:10 14.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אין לי ארץ אחרת
חברי הכנסת הם חבורה של מטומטמים. אם היה להם שכל, כאשר איראן הייתה עוד כוחה בחיתוליה , הם לא תמכו לתקוף את איראן עכשיו המפגרים התעוררו. תתעוררו , אין לנו הרבה כסף ולא...
חברי הכנסת הם חבורה של מטומטמים. אם היה להם שכל, כאשר איראן הייתה עוד כוחה בחיתוליה , הם לא תמכו לתקוף את איראן עכשיו המפגרים התעוררו. תתעוררו , אין לנו הרבה כסף ולא הרבה כלום. אז אם הקבינט. גב' גוטליב , את לא יודעת מה זה ביטחון המדינה, את התפקיד שלך להיות חברת כנסת את לא יכולה להבין בביטחון. מאוחר מדיי לתקוף את איראן , תשבו בשקט ותקשיבו למנהיג שלכם. ביבי יודע מה הוא עושה טוב מאוד אפילו מצויין.
המשך 17:37 14.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ולביבי אין כסא אחר
בתגובה ל: אין לי ארץ אחרת
אל תפריעו לו להאחז בקרנות המזבח
18:29 14.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר