לאחר החלטת הדרג המדיני ובתיאום צה"ל ומתאם פעילות הממשלה בשטחים הוכנסו אתמול (חמישי) לראשונה מספר משאיות סיוע ראשונות הכוללות מזון דרך המעבר הצפוני לרצועה כחלק מהמאמצים להגברת נתיבי הסיוע ההומניטרי לרצועה, ולצפון הרצועה בפרט.

על פי הודעת דובר צה"ל, המשאיות עברו בידוק ביטחוני קפדני בידי גורמי הביטחון של רשות המעברים היבשתיים של משרד הביטחון במעבר כרם שלום ובליווי כוחות צה״ל.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

המשאיות נכנסות בליווי צה"ל (צילום: דו"צ)

אתמול פורסם כי בימים האחרונים חל גידול משמעותי בכמות משאיות הסיוע ההומניטרי הנכנסות לרצועה, לאחר בידוק ביטחוני ישראלי. עם זאת, קצב האיסוף וחלוקת הסחורות של האו״ם איטי, לאור היעדר יכולות לוגיסטיות, לצד פערים בכוח האדם שהביאה בין היתר להצטברות של תכולת מאות משאיות בשבוע הנוכחי שהביאה לכדי הצפה של הצד הפלסטיני במעבר אשר מונעת מישראל להעביר סיוע הומניטרי נוסף לרצועה.

מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף רסאן עליאן ציין כי: "הרחבנו את שעות הפעילות והוספנו את אמצעי הבידוק. הפערים הלוגיסטיים לאיסוף והפצת הסיוע מוכיחים כי ישראל אינה מהווה צוואר בקבוק בכל הקשור למתן הסיוע ההומניטרי".

לדבריו: "על האו״ם לבצע את המלאכה עליה הוא אמון ולעשות אותה כנדרש. היעדר היכולות של האו״ם פוגע למעשה במאמץ ההומניטרי שמובילה ישראל".