מתכון לשבת: מרק עם כדורי בשר - סרוגים

מתכון לשבת: מרק עם כדורי בשר

מזג האוויר התקרר טיפה, ורגע לפני שהשמש חוזרת זה זמן נהדר להחזיר את המרק אל שולחן השבת | כך תכינו מרק עם כדורי בשר שכולם ייהנו ממנו

author-image
מתכון לשבת: מרק עם כדורי בשר
  (צילום: שאטרסטוק)

אז החלטתם להכין מרק לשבת, אבל אתם מחפשים להשאיר בצד את מרק העוף הקלאסי או המרק הכתום. הנה מתכון למרק עם כדורי בשר נימוחים ורכים, שגם הילדים יתלהבו ממנו.

מרכיבים (ל-4 סועדים)

מרכיבי הכדורי בשר:

300 גרם הודו טחון

15 גרם פירורי לחם

ביצה אחת

10 גרם פטרוזיליה

1 שן שום

1 גרם מלח

עוד באותו נושא

מתכון לשבת: כדורי אורז ברוטב קייל

מרכיבי המרק:

2 גבעולי סלרי

1 בצל

1 גזר

1 שן שום

425 מ"ל ציר עוף

30 גרם תרד בייבי

אופן ההכנה

ערבבו את ההודו הטחון עם פירורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, השום והמלח, וחיתכו לחתיכות קטנות את הסלרי, הבצל, הגזר והשום. בסיר גדול הוסיפו 30 ג' שמן זית על חום בינוני-נמוך, ולאחר שהתחמם הוסיפו את הסלרי, הבצל, הגזר והשום. כסו והורידו לחום נמוך ובשלו כ-5-6 דקות. לאחר מכן, הוסיפו את ציר העוף והגבירו את החום לבינוני-גבוה והרתיחו. תבלו עם פלפל שחור.

מעיסת הבשר צרו כדורי בשר קטנים, בגודל של אגוז. הורידו את החום לחום בינוני והכניסו בעדינות את כדורי הבשר והניחו להתבשל כ-15 דקות. הוסיפו תרד בייבי, ערבבו והוסיפו תבלינים לפי הטעם.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו