ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף היום (שלישי) בגיוס תצפיתניות ולוחמי מעברים בבסיס תל השומר ואמר כי: ״אנחנו נשלים את החיסול של גדודי החמאס, כולל ברפיח. אין שום כוח בעולם שיעצור אותנו״

בפתח הביקור קיבל ראש הממשלה סקירה על נתוני הגיוס בצל המלחמה, והתרשם מהמוטיבציה הרבה של המתגייסים לשירות בצה״ל ולתפקידי לוחמה בפרט. לאחר מכן, קיים שיח עם המתגייסים החדשים והשיב על שאלותיהם. בהמשך, נתניהו הצטרף לארוחת צהריים יחד עם המתגייסים החדשים ושמע מהם על הליך הגיוס. בביקור השתתפו ר׳ הסגל, המזכיר הצבאי של רה״מ, ר׳ אכ״א, מפקד בית הספר להגנת הגבולות, מפקד מיטב וסגן מפקד מיטב.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ראש הממשלה בבקו"ם (איתי בית-און / לע״מ)

"המדינה קיימת בזכות היכולת שלנו להגן על עצמנו"

״אתם ביום מאוד גורלי בחיים שלכם ובחיים של המדינה. המדינה קיימת בגלל היכולת שלנו להגן על עצמנו. ההתקפות האלה לא פסקו מאז שהקמנו את המדינה, זה היה הגורל של העם היהודי במשך מאות ואפילו אלפי שנים. מה שהשתנה עם הקמת המדינה זה היכולת שלנו להדוף את ההתקפות האלה. לפעמים במחיר כבד מאוד, אבל בעוצמה שכל העולם מבין, לא תמיד אוהב, אבל אנחנו יודעים שבלי זה אנחנו לא מתקיימים" אמר ראש הממשלה נתניהו למתגייסים.

צילום: עמוס בן גרשום / לע״מ

"אין שום כוח בעולם שיעצור אותנו לחסל את החמאס"

נתניהו טען כי "אנחנו נשלים את החיסול של גדודי החמאס, כולל ברפיח. אין שום כוח בעולם שיעצור אותנו" הבהיר נתניהו. "יש הרבה כוחות שמנסים לעשות זאת, אבל זה לא יעזור, משום שהאויב הזה, אחרי מה שהוא עשה, לא יעשה את זה יותר. הוא גם לא יהיה. אנחנו מחויבים לעשות את זה, וכל אחד ואחת מכם עכשיו, בגיוס שלכם, תתרמו בדרך זו ובדרך אחרת להשלמת היעד. זה חייב להיות. אחרי שעושים דבר כזה למדינה שלנו – לא יעשו יותר"

לדבריו, "יש לנו שלוש מטרות: אחת, להחזיר את החטופים והחטופות. כל התצפיתניות, ולא רק הן, כולם יחד. אנחנו נחזיר את כולם. יעד שני – לחסל את החמאס. יעד שלישי – להבטיח שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל. ויש יעד רביעי – מה שיש בחמאס, זה חלק מציר הרשע של איראן שמכוון להשמיד אותנו. וכשאנחנו מנצחים את החמאס, זה לא רק לנצח את החמאס – זה לנצח את הציר. כולם במזרח התיכון, וגם מעבר לו, יושבים ביציע ומסתכלים מי ינצח על מגרש הזה, ישראל או איראן ושלוחותיה. אתם כבר יודעים מי ינצח. שיהיה לכם בהצלחה".