הביקורת מארה"ב: הסנאטורית הדמוקרטית הבכירה אליזבת' וורן, שנחשבת כאחת המחוקקות הבולטות באגף הפרוגרסיבי של המפלגה, אמרה כי היא מאמינה שבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג "ימצא שישראל מבצעת רצח עם בעזה". הדברים נאמרו במהלך אירוע פוליטי שקיימה במסגד המרכז האיסלאמי של בוסטון בסוף השבוע האחרון.
בהקלטה שפורסמה הלילה (שני) בכלי התקשורת האמריקנים נשמע כי וורן נשאלה על פסק הדין הצפוי של בית הדין בהאג על התביעה של דרום אפריקה נגד ישראל. "אני מאמינה שהם יגלו שזה רצח עם, ויש להם מספיק ראיות כדי לעשות זאת" טענה בתגובה.
לדבריה, "סביר שישראל ביצעה מעשי רצח עם בעזה, אך הרבה יותר חשוב לומר שמה שישראל עושה לא בסדר. וזה לא בסדר. לא נכון להרעיב ילדים בתוך אוכלוסייה אזרחית כדי לנסות להתכופף לרצונך. זה לא נכון להטיל פצצות של 2,000 קילוגרמים באזורים אזרחיים צפופי אוכלוסין".
בתגובה לפרסום ההקלטה, לשכתה של וורן מסרה בתגובה לאתר "פוליטיקו" כי היא "הגיבה על התהליך המשפטי המתנהל בבית הדין הבין-לאומי, אך היא לא חלקה מעמדותיה האישיות בנוגע לשאלה אם ישראל מבצעת רצח עם".

מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
מיכאל
למטומטת שחסר לה 10 ברגים בראש. תבדקי את פשעי המלחמה של אמריקה באפגניסטן עיראק ועוד. תבדקי את פשעי המלחמה של סוריה באזרחיה של איראן באיזרחיה של טורקיה באזרחיה...
למטומטת שחסר לה 10 ברגים בראש. תבדקי את פשעי המלחמה של אמריקה באפגניסטן עיראק ועוד. תבדקי את פשעי המלחמה של סוריה באזרחיה של איראן באיזרחיה של טורקיה באזרחיה של אנגליה בפוקלנד של כל מדינה ונדינה בסכסוך. לפני שבאים בטענות לישראל שפותח צירים לעיתים לעבור שמכניסה 500 משאיות ביום יותר ממה שנדרש שמספקת שנים מים וחשמל חינם לעזה שמאכילה ומשקה מידי יום אלפי עזתים תבדקי את החמאס ופדעיהם נגד אוכלוסיית עזה נגד פתח ונגד ישראל תבדקי מי מחביא נשק בשקיות של אונרא ובמיטות מוניטורים של חולים מי עולה לאמבולנס כאילו פצוע יורה על החיילים מי גונב את המזון מהעזתים אז יש לי דבר אחד להגיד לך תתקיים בסנט ותשבי עליו במחאה עד דתגמר המלחמה ובקרוב הטיפשות שלך תעלה ביוקר לאמריקה המוסלמים יואכלו אותכם בלי מלח כבר היום אתם לא שולטים במדינות שלכם והמוסלמים עושים מה שבא להם לא ירחק היום כולכם תשחטו כמו 7.10 12.9 לא הספיק לכם כמו שהרבה ישראלים חוזרים לאשלית השלום ולא למדו דבר. 7.10. כל כלב יגיע יויו גם אמריקה תשלם ועוד איך תשלם עם כל הטובות שהם עושים איתנו יתנו את הדין על כל לחץ והצקה הכי קטנים שעשו לעם ישראל ביידן גמר את הקריירה ואם יבחר שוב כנראה לא יחזיק מעמד ומי דיחלף אותו הקמלה אריס הנובלת ששונאת ישראל גם הלינק ישלם באבי אביו על התעוללת בישראל למעלה הכל רשום בבא היום או אני לא מקנה בכם רשעים במסוה של צדיקים.
המשך 21:58 10.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אל מלא
כן. גם חברי בית הדין בהאג מאמינים בכך. אין צורך בכל ההצגה - אולי רק בכדי שאהרן ברק יוכל להסכים עם אמונותיהם הבלתי מוטות.
16:56 10.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
וורן הרקובה-פרצופה של המפלגה הדמוקרטית!
00:48 10.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציקי
בלי לחכות לראיות היא כבר מאמינה
22:21 09.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אסתר
שמליצות איראניות בארהב ישחטו אותה
20:34 09.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זבל אנושי
כלבה אנטישמית
11:39 09.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זבל אנושי
כלבה
11:38 09.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר