מבזקים
סרוגים

יסכלו את מינוי המפכ"ל? כך הגיבו במחנה הממלכתי

למרות ההודעה של השר איתמר בן גביר לגבי זהות מפכ"ל המשטרה הבא, במחנה הממלכתי מבהירים: "המינוי מחייב את הסכמה של השר בני גנץ"

כ"ט אדר ב' התשפ"ד
יסכלו את מינוי המפכ"ל? כך הגיבו במחנה הממלכתי
יסכלו את מינוי המפכ"ל? כך הגיבו במחנה הממלכתי צילום: (צילומים: תומר נויברג, יונתן זינדל\פלאש 90)

אחרי שמוקדם יותר (שני) השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, הודיע שהוא מעוניין למנות את ניצב אבשלום (אבשי) פלד בתור מפכ"ל המשטרה הבא, במפלגה של גנץ מסרבים להגיד האם יתמכו בהחלטה.

מטעם סיעת המחנה הממלכתי נמסר: "מינוי מפכ"ל קבוע הינו דבר חשוב. איננו מכירים את סגן המפכ"ל, ועל כן לא נתייחס לגופו של אדם. הבקשה למנותו לא הגיעה לפתחנו. ההסכם שאיפשר את הקמת ממשלת החירום מחייב את הסכמת השר גנץ למינוי מפכ"ל – ומצופה מראש הממשלה, שכך יהיה."

פלד (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

כזכור לפי ההסכם להקמת ממשלת החירום בתחילת המלחמה, הוסכם כי מינויי בכירים ייעשה בהסכמה, ולכן מטעמו של גנץ מבהירים שרק אחרי שיבחנו את הבקשה של בן גביר, יחליטו לגבי הסוגייה.

מינוי נוסף: בן גביר הודיע על מ"מ ראש להב 433
מינוי נוסף: בן גביר הודיע על מצילום: מינוי נוסף: בן גביר הודיע על מ
אבשלום פלד איתמר בן גביר בני גנץ המחנה הממלכתי מפכ"ל המשטרה