מבזקים
סרוגים

הנגבי ודרמר נועדו עם הבית הלבן בסוגיית רפיח

בשיחה שנערכה בין ראש המל"ל צחי הנגבי והשר דרמר עם אנתוני בלינקן וג'ק סאליבן בסוגיית הפלישה לרפיח הביעו האמריקאים את חששם מפני דרכי הפעולה בעיר הדרומית ברצועה

כ"ג אדר ב' התשפ"ד
הנגבי ודרמר נועדו עם הבית הלבן בסוגיית רפיח

ראש המל"ל צחי הנגבי והשר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר קיימו הלילה (בין שני לשלישי) שיחה עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן והיועץ לביטחון לאומי ג'ק סאליבן ודנו בסוגיית הפלישה לרפיח.

בשיחת וידאו מיוחדת שנערכה כשעתיים הסכימו הצדדים כי הם שותפים למטרה להביס את ארגון חמאס גם ברפיח. אולם הצד האמריקאי הביע את חששותיו לגבי דרכי הפעולה בעיר הדרומית ברצועה. בצד הישראלי הסכימו לקחת בחשבון את החששות של הבית הלבן והחליטו להמשיך ולקיים דיונים בנושא כבר בשבוע הבא.

אמש, הכתב הצבאי של חדשות 12 ניר דבורי דיווח כי לאחר חודשים של הכנות, תכנונים ובניית תשתיות ברצועה צה"ל הודיע לארגונים ההומניטריים והגופים הבין לאומיים הפועלים בדרום הרצועה להתחיל להתכונן לפינוי אזור רפיח לקראת פלישה ישראלית.

דיווח: צה"ל הורה לארגונים ברפיח להתכונן לפינוי האזור
דיווח: צהצילום: דיווח: צה
אנתוני בלינקן ג'ק סאליבן חמאס צחי הנגבי רון דרמר רפיח