חדשות

דיווח: צה"ל הורה לארגונים ברפיח להתכונן לפינוי האזור

על פי דיווח של כתב חדשות 12 ניר דבורי, צה"ל יצר קשר עם גופים בינלאומיים וארגונים הומניטריים ברצועה והורה להם להתכונן לפינוי האוכלוסייה מאזור רפיח

((צילום: עבאד אל ראחים חאטיב/פלאש90))

הכתב הצבאי של חדשות 12, ניר דבורי, מדווח כי לאחר חודשים של הכנות, תכנונים ובניית תשתיות ברצועה צה"ל הודיע לארגונים ההומניטריים והגופים הבין לאומיים הפועלים בדרום הרצועה להתחיל להתכונן לפינוי אזור רפיח לקראת פלישה ישראלית.

על פי הדיווח בחדשות N12, צה"ל החל ליצור קשר עם כלל הארגונים ההומניטריים, הגופים הבינלאומיים והנציגים בשטח רפיח של מדינות מהאזור שהקימו בתי חולים ארעיים ותשתיות סיוע נוספות, והודיע להם להתכונן לפינוי האזור.

על פי הערכות עדכניות, ברפיח מתגוררים כעת מעל בין מיליון למיליון וחצי עזתים, כאשר רובם נמלטו מהעיר עזה עצמה עם פתיחת הפלישה הישראלית ומתגוררים כעת באוהלים ובשטחים הפתוחים סביב העיר רפיח.

פעולת הפינוי, במידה ותתחיל בקרוב צפויה לקחת שבועות בודדים, ובכל מקרה הסיכויים שתיפתח פלישה לרפיח לפני סיום חודש הרמדאן היא נמוכה ביותר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

1
יקי
01.04.24

כמה אפשר למחזר את הבלוף של מליון וחצי עזתים ברפיח. תעשו חשבון מתמטי פשוט ותבינו שזה אומר 15-20 איש למ"ר. יש שם כמה מאות אלפים בס"ה

הצטרפו אלינו