ארבעה חידושים בתחום היין של יהודה ושומרון - סרוגים

ארבעה חידושים בתחום היין של יהודה ושומרון

היקבים בשומרון ובנימין זוכים בפרסים ומדליות רבות, הם פתחו מרכזי מבקרים יפייפים עם טעימות ויין על מנת להנגיש את החיבור של היין לאדם ולאחיזה בקרקע, רפאל ליבור סוחר יין טוען כי הסיפור הוא הרבה מעבר לנוזל האדום

author-image
ארבעה חידושים בתחום היין של יהודה ושומרון
  רפאל ליבור עם מארז יינות

"מה זאת הכיפה הזאת?" זו השאלה הראשונה שנשאל סוחר היין, רפאל ליבור כשהוא מגיע ללקוח למסור את היינות. ליבור עונה כי הוא גר בשמרון ומכאן מתחיל את הסיפור על השומרון, האחיזה בקרקע, היקבים, היינות, החוות, הנופים, המעיינות וכל טוב הארץ הנמצא בחבל ארץ זה.

ליבור גר ביצהר, סוחר דרך הרשתות החברתיות ביין, וויסקי, שמן זית, דבש, בירה, וכל מה שהוא תוצרת יו"ש. יחד עם המוצרים, ליבור מביא לאלפי עוקביו את הסיפור של חבל הארץ דרך הניחוחות והטעמים ומעמיק את החיבור בין מגזרים שונים לארץ ישראל.

"היקבים והכרמים היפיפיים הפזורים ברחבי יו"ש בהם עובדים יהודים מצמיחים זנים שקוטפים פרסים ומדליות רבות", הוא מסביר.

ארבעה חידושים בתחום היין

ליבור מציין ארבעה חידושים בתחום היינות שיש ליהודה ושומרון להציע דווקא עכשיו לפני פסח וכך הוא מתאר: "שני יקבים, אחד יקב בן פורת מיצהר והשני יקב בית-אל קיבלו כשרות העדה החרדית, זה חידוש מאד משמעותי כי כך היין מגיע לקהלים נוספים".

(כרם ביצהר של יקב בן פורת, צילום: רפאל ליבור)

החידוש השני הוא פתיחת מרכזי מבקרים, ליבור מספר: "היקבים פתחו מקום שאפשר יהיה לשבת שם, לעבוד, להיפגש ולטעום יינות ונשנושים. היקבים תמיד היו קיימים אבל הם לא היו מונגשים. עכשיו כשמרכז המבקרים פתוח כל היום זה מביא תיירות, אנשים חדשים ופותח את חבל הארץ הזה לכולם".

(מתוך עמוד האינסטגרם של יקב פסגות, פטיסרי בשישי)

פטיסרי ביקב

יקב פסגות בשער בנימין פתוח כל השבוע וביום שישי נפתח שם פטיסרי מיוחד ורפאל מוסיף: "המנכ"לית, נעמה ברג, חשבה דווקא אחרי ה-7/10 להוסיף שעות ולא להוריד שעות ועל כן פתחה את ימי שישי ביקב. גם יקב גבעות בגבעת הראל פתוח למבקרים וכן יקב כביר באלון מורה".

יקב שילה" מוסיף ליבור "יש מבנה חדש של היקב עם מקום ענק ליצור ומרכז מבקרים חדש ויפיפה, הם הקפידו על עבודה עברית וקלטו בציר של ענבים. העבודה כרגע קצת נעצרה בגלל שכל העובדים במילואים".

"חוויה שאי אפשר לתאר במילים"

חידוש שלישי שנכנס ביינות הוא יינות לזכר הנופלים ויינות עם שמות הישובים שהותקפו, וליבור מסביר "היינות מספרות סיפור, סיפור של מקום, של קשר לקרקע ואחיזה בארץ ישראל, הסיפור של הנופלים מתחבר לערכים האלו ועל כן היקבים הוציאו יינות בשמם של הנופלים. ההכנסות של היינות הלכו לשיקום העוטף".

יין דל"ב על שם דוד מאיר, ליאור סיון ודניאל בן הרוש ז"ל מספר על התווית על תכונותיהם של שלושת הגיבורים, וליבור מספר "בפורים האחרון, אחיו של דוד מאיר ישב בסעודה שהיה עליו יין על שם אחיו, זה היה מרגש מאד "חוויה שאי אפשר לתאר במילים" כך סיפר לי חבר שנכח בסעודה".

(יין דל"ב , צילום: רפאל ליבור)

"השומרון לא אמר את המילה האחרונה"

הרעיון של ליבור הוא למכור כדי לעודד עוד כרמים בשטח והוא מחדד: "השומרון לא אמר את המילה האחרונה שלו, היינות של בנימין והשומרון זוכים כל שנה במדליות ופרסים, האיכות של הפרי גדלה, החקלאים מתמקצעים, צוברים נסיון וזה הרבה יגיעה מרגע הנטיעה עד לבקבוק משובח יכולות לעבור שבע שנים".

החידוש הרביעי הוא יינות חדשים וכך מסביר ליבור "אם עד היום היה יקב שהוציא רק יין אדום יבש אז היום יש כבר יש יין לבן ורוזה וברנדי וסדרה חדשה של קברנה סובניון וכל הזמן משתכללים".

ליבור מעביר דרך היין את הסיפור של החקלאים, של מסירות נפש, של  כרמים שהיו קיימים לפני 3,000 שנה ויהודים יצרו שם יין ומסכם: "כשהלקוח לוקח יין הוא מעביר את הסיפור על היין לאשתו וילדיו, וככה הם יהיו חלק מהסיפור של ארץ ישראל".

(כוורות של מכוורת עסלה' בכוכב השחר, צילום: רפאל ליבור)

כמה זה עולה לנו?

יינות מהשומרון מתחילים ב-75 ש"ח לבקבוק ומעלה. יש יינות של משק אחיה שם יש כרמים ובוצרים את הענבים אך הגפנים הופכים ליינות ביקב בירושלים, המחיר הוא 50 ש"ח וליבור מציין "זה יין מעולה. המשחק הוא לא המחיר אלא האם היין שווה את המחיר, יש יין של 30 ש"ח שגם את זה הוא לא שווה. התמורה למחיר זה העניין".

ליבור מאמין כי יש משהו מעבר לנוזל האדום בגביע, המחיר מגולם גם בעבודת הכפיים, בזמן שהיין התיישן בחבית, בניחוחות והטעמים שמרכיבים את הסיפור הארצישראלי לדורות.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
די להפקיע מחירים לא...
אליהו לוי | 03-04-2024 10:40
די להפקיע מחירים לא יכול להיות שבחול נשלם 20 יורו על יין כשר משובח ופה נשלם 150 שח מספיק עם הטמעות