חדשות

אחרי שעורר סערה, פינדרוס מגיב: עשו עליי סיבוב פוליטי

לאחר שבשבוע שעבר צוטט פינדרוס אומר "יאללה יאללה" בטון מזלזל כלפי בני המשפחות החטופים, אמר פינדרוס לבני המשפחות בדיון שנערך היום בכנסת: "נפגעתי, עשו עליי סיבוב תקשורתי"

אחרי שעורר סערה, פינדרוס מגיב: עשו עליי סיבוב פוליטי
צילום: ח"כ פינדרוס בדיון (צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת)

הוועדה המיוחדת לפניות הציבור בראשות ח"כ יצחק פינדרוס התכנסה היום (ב') לדיון בנושא דיווח רשות המיסים ובנק ישראל בדבר המתווים שגובשו עבור משפחות הנרצחים והנפגעים מהמסיבות נובה, פסיידאק ויישובי הסביבה.

במהלך הדיון, פנה פינדרוס לבני משפחות החטופים שנכחו בדיון ואמר: "הוויכוח על כן פגרה או לא פגרה – הוא וויכוח פוליטי. היציאה לפגרה לא תפגע בטיפול במשפחות החטופים, הנרצחים והנפגעים. אף יו"ר ועדה לא עולה על מטוס, כולם ימשיכו לקדם את הטיפול במשפחות. אותם חברי כנסת שצעקו נגד הפגרה בקושי נכחו בכנסת מאז שפרצה המלחמה. אני נמצא פה בכנסת מאז ה- 08.10 ועד היום. אני מקום חמש בנוכחות חברי הכנסת במשכן".

פגרת הכנסת
פגרת הכנסת| צילום: "יאללה יאללה" (מתוך ערוץ הכנסת)

עוד אמר פינדרוס: "נפגעתי כי טענו שאני הולך נגד משפחות החטופים, אני עושה את הכל כדי לטפל במשפחות החטופים והנרצחים. עשו עליי סיבוב מאוד גדול בתקשורת. הוועדה הזאת תתכנס במהלך הפגרה לפחות 3 או 4 פעמים. אנחנו לא מתכוונים להפסיק את הדיונים בנושא משפחות הנרצחים בפגרה. אני אמרתי ליו"ר הוועדה (ח"כ אופיר כץ) להמשיך את הדיון ולהתקדם לסעיף הבא."

לדבריו "רוב הנושאים שאני עוסק בהם בחצי השנה האחרונה לא קשורים לציבור שבחר בי לכנסת. הייתי במלונות המפונים באילת, בים המלח ובירושלים. הסיפור של הפגרה הוא סיפור פוליטי בלבד. הוועדות ממשיכות להתכנס וחקיקה ממשלתית ממשיכה להתקדם. בפגרה אני הולך להיות פה בכל יום בין 10 ל- 12 שעות".

משפחות החטופים בדיון (נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת)

גיל דיקמן, בן דודה של כרמל גת שחטופה בעזה ענה לפינדרוס: "נעשית פה בוועדה המיוחדת לפניות הציבור עבודת קודש בטיפול במשפחות הנרצחים. אם אתה נפגעת מהתגובה של משפחות החטופים אני מתנצל על כך. כעת מחוץ לכנסת יש הפגנה של משפחות החטופים שבכל יום שעובר הן מאבדות תקווה שהיקרים שלהם נמצאים בחיים. משפחות החטופים מרגישות שהכנסת והממשלה מפרידות ביניהן לבים היקרים שלהן שחטופים בעזה".

תגובות

6
6
נריה
01.04.24

היציאה לפגרה היא בושה לממשלה ולכנסת בזמן כזה היציאה לפגרה היא זלזול בציבור. כל הצבא על הרגליים, יש יהודים שמוחזקים אצל החמאס. זה בכלל לא משנה כמה שעות פינדרוס יהיה כל יום בכנסת, היציאה לפגרה היא בושה. הכנסת לא תתפקד, רק בגלל הפחד שיגישו הצעות לפיזורה, הכל רק כדי לשמור על הכיסא

5
רונן
01.04.24

אצל גולדה לא היו פגרות עד הניצחון שכלל כניעה ללא תנאי של המצרים והחזרת השבויים. אצל גולדה הממשלה ויתרה על משכורת עד הניצחון. אצל ממשלת הימין מלא -מלא יש פגרות, יש חופשות בטברנות ביוון עם אוזו ושמח, המשכורת נכנסת כמו שעון לבנק, משפצים בריכה פרטית אצל ביבי בבית. ואז מתפלאים למה כבר חצי שנה לא מסוגלים לנצח ארגון טרור עלוב

4
מי שמפרנס אותך
01.04.24

פינדרוס,תודה שחשפת את הפרצוף החרדי האמיתי עזרת לנו מאד.