איום חדש על ישראל? נשיא קולומביה גוסטבו פטרו איים היום (שלישי) כי ארצו תנתק את היחסים הדיפלומטיים עם ישראל אם היא לא תנצור את האש ברצועת עזה, כפי שנקבע אמש במועצת הביטחון של האו"ם.
שר החוץ ישראל כ"ץ הגיב לאמירתו של פטרו ואמר כי "תמיכת נשיא קולומביה ברוצחי החמאס שביצעו מעשי טבח ופשעי מין נוראים בתינוקות, נשים ומבוגרים היא חרפה לעם הקולומביאני. ישראל תמשיך להגן על אזרחיה ולא תיכנע לשום לחצים ואיומים"
שורה של התבטאויות מעוררות מחלוקת
לפני כחודש סיפק פטרו התבטאות מעוררת מחלוקת כשכינה את הפעולה של צה"ל בעזה – "פעולה נאצית". על התקרית שבה נהרגו 100 עזתים שהסתערו על משאיות סיוע כתב פטרו: "נתניהו רצח 100 פלסטינים בעת שהם התחננו לאוכל. זה נקרא רצח עם ומזכיר את השואה גם אם מעצמות העולם לא אוהבות להכיר בזה".
ישראל הודיעה בעבר על עצירת משלוחי הנשק לקולומביה. בעקבות זאת, דרש שר החוץ של קולומביה משגריר ישראל במדינה לעזוב את המדינה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים