שעות ספורות אחרי שמועצת הביטחון הצביעה בעד קריאה להפסקת אש בלחימה ברצועה בלי קריאה לשחרור החטופים, ארגון הטרור חמאס הודיע כי לא יקבל את ההצעה הישראלית-אמריקאית לעסקת חטופים.

לאחר שמוקדם יותר מועצת הביטחון של האו"ם הצביעה בעד הצעת החלטה הקוראת לישראל לחדול בלחימה במהלך חודש הרמדאן, ולאחר שההצעה התקבלה כתוצאה מהימנעות אמריקאית, אשר לא התנגדה או הטילה וטו על ההחלטה. חמאס הודיעו כי לא יקבלו את ההצעה המשותפת של ישראל וארצות הברית לעסקה לשחרור החטופים.

על פי פרסומים ברשתות זרות, ההצעה שהגישה ישראל למתווכות בשיתוף עם ארצות הברית כללה שחרור של כ-700 מחבלים, ביניהם כ-100 מחבלים כבדים עם דם על הידיים. בתמורה לשחרורם של 40 חטופים ישראלים בלבד, והפסקת הלחימה למשך כשישה שבועות.

בחמאס בירכו מוקדם יותר על החלטת מועצת הביטחון של האו"ם, והודיעו כי מדובר ב"צעד חשוב לקראת עצירה המלחמה ברצועה", וכעת ארגון הטרור שיצא מחוזק מההצבעה, הודיעה כי אינו מקבל את ההצעה הישראלית ומתמיד בדרישותיו לנסיגה מוחלטת של צה"ל מהרצועה והפסקת אש כוללת לפני כל שחרור חטופים.