תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
כשהבית, הילדים וכל הרחובות מתחפשים בחג הפורים, גם לאוכל מגיע! לכבוד החג הנה שלושה מתכונים מלאי הומור, שיוסיפו צחוקים וחיוכים לשולחן ולסעודה.
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
1 בצל, קלוף וקצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
100 מ"ל יין אדום
10 גרם עשבי תיבול בנוסח פרובנס
עגבניות חתוכות מפחית (800 גר')
1 קוביית ציר בקר
100 גרם גבינת צ'דר טבעונית מגוררת
350 גרם פסטה מסוג ריגטוני
שמן זית כתית
מלח
פלפל שחור טחון
זיתים שחורים מגולענים
צבע מאכל אדום
(צילום: Teka Studio)
מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את השום והבצל במשך 10 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומקפיצים תוך כדי ערבוב עד שהוא משנה את צבעו, ואז מוסיפים את היין האדום ומגבירים את הלהבה. כשהאלכוהול מתאדה, מוסיפים את עשבי התיבול, העגבניות וקוביית ציר הבקר. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים במשך שעה ורבע. מדי פעם מערבבים.
מרתיחים את הפסטה במי מלח במשך 6 דקות ומסננים. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 18 ס"מ בנייר אפיה משומן וממלאים אותה בפסטה. מעל יוצקים לאט לאט את רוטב הבולונז ומאפשרים לו לחדור לתוך הפסטה, ואז מכסים את כל המנה עם הצ'דר הטבעוני. מבשלים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עם חום עליון ותחתון, במשך 10 דקות.
לקישוט העוגה, בעזרת צבע מאכל אדום וזיתים שחורים, יוצרים צורות של אישונים "מדממים" או עכבישים.
25 עוגיות אוראו פרווה שלמות
40 גרם מרגרינה בטעם חמאה
450 גרם גבינת שמנת טבעונית
175 גר' סוכר
55 גרם שמנת חמוצה טבעונית או יוגורט טבעוני
5 מ"ל תמצית וניל
3 ביצים גדולות
לזיגוג המשמש:
50 גרם ריבת משמש
3 משמשים חצויים
70 גר' שוקולד מריר מומס
5 גרם שוקולד לבן טבעוני מומס
10-12 שקדים פרוסים
(צילום: Teka Studio)
מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים את הבסיס של תבנית אפייה בנייר כסף, משאירים 2 ס"מ של נייר כסף מכל הצדדים ומשמנים בשמן. טוחנים את עוגיות האוראו במעבד מזון, ואז מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לטחון רק עד שהפירורים מתחילים להתאחד. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית, ומהדקים את תערובת העוגיות לתבנית. שמים בצד.
להכנת המילוי, מערבבים את גבינת השמנת הטבעונית והסוכר בעזרת מטרפה חשמלית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת השמנת החמוצה הטבעונית והווניל, ומערבבים שוב. תוך כדי הערבוב, מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, ומערבבים היטב לפני הוספת הבאה בתור.
יוצקים את המילוי על תחתית האוראו ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס למשך 35 דקות. מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור מעט ומניחים לעוגה להתקרר כמה דקות לפני שמעבירים אותה לרשת צינון. לאחר הצינון, מעבירים למקרר.
לקישוט והגשה, ממיסים את השוקולד במיקרוגל (מחממים בפולסים קצרים כדי למנוע ממנו להישרף) ומעבירים לשק זילוף עם פייה עגולה צרה. על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את המשמשים החצויים עם הצד החתוך כלפי מטה ומזלפים מלמעלה שוקולד בצורת זיגזג. יוצרים 5-6 עיגולי שוקולד לראשים ישירות על נייר האפייה ומניחים במקרר להתקשות.
כשהעוגה קרה, מכסים בריבת המשמש ומסדרים מעל את המשמשים המקושטים במרווחים. מניחים את עיגולי השוקולד המריר בחזית כל משמש. ממיסים את השוקולד הלבן הטבעוני ומציירים בעזרת קיסם שתי נקודות (העיניים) בחזית כל משמש. בעזרת סכין חדה חורצים שני חתכים על פני כל משמש, בחלק המרכזי, ומחדירים פרוסת שקד בתוך כל אחד מהם.
מרכיבים:
2 טבלאות שוקולד מריר
100 גר' סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
100 גר' מרגרינה או שמן קוקוס
150 גרם מחית בטטה מרוסקת
1 כפית זרעי צ'יה
4 כפות מים
75 גרם קמח
1 כפית שמרים
קורט מלח
שוקולד לבן טבעוני
1 כפית תה מאצ'ה
סוכריות צבעוניות
(צילום: Teka Studio)
ממיסים את השוקולד המריר יחד עם המרגרינה, ובינתיים משרים את זרעי הצ'יה במים למשך 15 דקות עד לקבלת ג'ל. מערבבים את השוקולד המומס עם הסוכר, ג'ל הצ'יה ומחית הבטטה. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הקמח שעורבב קודם לכן עם המלח והשמרים, ומוסיפים אותם בעזרת כפית או מרית בתנועות עדינות. מוסיפים את הווניל ומסיימים לערבב.
מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר 10 דקות לפני פתיחת התבנית, רצוי להניח לעוגה להתקרר לחלוטין לפני החיתוך. כשהעוגה קרה לחלוטין, חותכים אותה בצורת משולשים.
להכנת העיטור, ממיסים את השוקולד הלבן ומערבבים אותו עם אבקת תה המאצ'ה עד שהוא הופך לירוק. בעזרת כף מקשטים כל משולש עוגה עם השוקולד והסוכריות ולפני ההגשה, נועצים בכל משולש מקל עץ או קש דקורטיבי.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו