חג הפורים בפתח ואיתו שלל הממתקים והמטעמים במשלוחי המנות. אם אתם עדיין רוצים להנות ולאכול אוזני המן אבל מעוניינים לשמור על הגזרה, ארגנו לכם שני מתכונים לאוזני המן בגרסה בריאה.

אוזני המן במילוי בטטה

מרכיבים:

כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית שטוחה מלח

1/4 כוס מים

1/4 כוס שמן זית

1 בטטה בינונית

(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטה מקליפתה ומבשלים אותה בתוך סיר עם מים רותחים עד להתרככות. מועכים את הבטטה לפירה ומתבלים בקורט מלח וקורט פלפל. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, כפית המלח, המים והשמן עד לקבלת בצק אחיד, רך ושמנוני מעט, ואז קורצים כדורים ומשטחים אותם לעיגולים.

מניחים מעט ממילוי פירה הבטטה במרכז העיגול וסוגרים לצורת משולש, ובתבנית על נייר אפייה אופים בתנור בחום של 180 מעלות, למשך כ-20 דקות או עד שאוזני ההמן משחימות.

המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא".

אוזני המן בריאות: 10 יחידות

מרכיבים לאזני המן:

150 גר' קמח כוסמין מלא

ביצה, מעורבבת עם 2 כפיות מים

30 גר' סוכר

80 גר' חמאה, חתוכה ליחידות קטנות

2 גרם תמצית וניל

מעט מלח

רכיבים למלית תמרים:

150 גר' תמרים

מעט קינמון

5-6 אגוזי מלך כתושים

(צילום: יח"צ)

הוראות הכנה

מועכים את התמרים בקערה, ומוסיפים את הקינמון ואגוזי המלך הכתושים. בקערה נפרדת מערבבים את קמח הכוסמין והחמאה, עד שנוצרות חתיכות חמאה עטופות בקמח. מוסיפים את הסוכר, המלח, תמצית הווניל והביצה. מערבבים בעזרת כף עד שנוצרים גושים גדולים, עוטפים את הגוש בניילון ומכניסים למקרר לשעה.

כעבור שעה, מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק. בעזרת חותכן או כלי עגול (כוס קפה, למשל) מייצרים חיתוך של עיגול. יוצקים ממלית התמרים כפית למרכז אוזן ההמן וסוגרים את הבצק מעליה. מצמידים את התחתית ויוצרים משולשים.

מעבירים את אוזני ההמן לתבנית ומכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות, למשך 15-20 דקות, עד שקצוות הבצק משחימים. מקררים את אוזני ההמן מספר דקות, ואם תרצו ניתן לפזר מעל מעט אבקת סוכר.

המתכון באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף.