הניסיון של יו"ר הוועדה לביקורת המדינה מיקי לוי (יש עתיד) לחייב בכירים במשרד לביטחון לאומי ומהמשטרה להגיע לדיון נכשל, לאחר שהבקשה שלו להוציא נגדם "צו הבאה" לא אושר בקרב חברי הוועדה.
חברי הוועדה מטעם הקואליציה הצביעו נגד המהלך החריג, ובכך הבקשה של לוי נדחתה.
כזכור, אחרי שהשר איתמר בן גביר סירב לאפשר לארבעה בכירים להגיע לדיון בכנסת, יו"ר הוועדה מיקי לוי איים להוציא באופן תקדימי צו לחיוב התייצבות.
הארבעה שמיקי לוי דרש שיגיעו הם: ממלא מקום מנהל אגף כלי ירייה והמשנה למנכ"ל המשרד לביטחון לאומי אליעזר רוזנבאום, ראש חטיבת אבטחה ורישוי במשטרה תת ניצב אופיר בוקי, ראש אגף מבצעים במשטרה ניצב סיגל בר צבי וראש אגף כלי ירייה היוצא ישראל אבישר.
סוער בממשלה | בן גביר לנתניהו: "תטפל בגלנט"
הליך תקדימי וחריג
הרקע לדרישה הוא הפיקוח על הליך הוצאת נשק שהוועדה בראשות ח"כ מיקי לוי כבר קיימה חמישה דיונים מעמיקים בהם עלו כשלים רבים במערכת, ביניהם היעדר אכיפה יעילה, תנאים מקלים להוצאת רישיון ותהליך לא אחיד לגבי כל מגישי הבקשה.

יש לציין שהכלי של 'צו הבאה' (חיוב התייצבות של גורמים בדיון) הוא חריג ונמצא בידי הוועדה לביקורת המדינה בלבד ושימש עד כה בעיקר כאיום.
על מנת לאשר את הבקשה של מיקי לוי, הוא צריך לקבל את אישור הוועדה, שבה יש רוב לחברי הקואליציה.
גורמים רבים זומנו בעבר בעקבות איום הוצאת הצו, אך בפועל מעולם לא נעשה שימוש בכוח ההצבעה על הצו. נכון לשעה זו, לראשונה, צו ההבאה יעלה מחר להצבעה בפועל בוועדה.
תגובות
חראות, נגמר לכם החוט,אין יותר כוח של קרן ווקסלר
בארץ הבבונים לא צריך ביקורת מדינה. צריך לדעת לאכול בננות ולקלל בכביש.
העם אמר את דברו! איתמר צודק וזה מוכיח את עצמו כל פעם מחדש!
זה בדיוק התפקיד של הכנסת אבל מה הבעיה שיבדקו את ההליך בכנסת? ועוד אם נמצאו כשלים??? למה צריך להתנגד? לשם ההתנגדות? זה התפקיד של הכנסת בדיוק לזה היא נועדה, עד שהם עושים את התפקיד שלהם...אם הכל תקין אין לבן גביר שום סיבה לחשוש
רק כשיגיעו בחירות ניפטר ממנו. מסכנים השוטרים.