לאחר יום הקרב הקשה שמתנהל בצפון, והקריאה להחמרת צעדים והרחבת הלחימה מול חיזבאללה, חושף צה"ל כי חוסלו בלבנון הרבה יותר משחיזבאללה חושף.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
דובר צה"ל פרסם עדכון בקשר ללחימה בצפון ותוצאותיה, זאת לאחר שהתנהל מאז הבוקר יום הקרב הקשה ביותר בגבול הצפון מאז פתיחת המלחמה בעזה עם יותר ממאה טילים ורקטות ששוגרו לעבר ישראל.
דובר צה"ל הודיע כי לאורך חמשת חודשי המלחמה, פגע צה"ל בחיזבאללה באופן יום יומי, ושחק את כוחו של הארגון הרבה מעבר למה שנחשף: "בחמישה חודשים האחרונים אנחנו פוגעים כל יום בתשתיות, במפקדים וביכולות של חיזבאללה" על פי נתוני דובר צה"ל, מאז תחילת המלחמה בעזה ופתיחת הלחימה בצפון תקף צה"ל וחיל האוויר כ-4500 מטרות של חיזבאללה.

בנוסף חשפו בצה"ל כי למרות שארגון הטרור הודיע רק על כ-240 הרוגים מכוחותיו, בצה"ל מאמינים כי חוסלו הרבה מעבר, כאשר המספר המדובר הוא יותר מ-300 מחבלים שחוסלו ישירות, עם עוד לפחות 750 מחבלים שנפצעו ויצאו מתפקוד מבצעי.
על פי דובר צה"ל מתחילת הלחימה בגבול, הותקפו מעל 1200 מטרות חיזבאללה על ידי חיל האוויר, ועוד מעל ל-3000 מטרות הותקפו על ידי ארטילריה וכלים קרקעיים כגון טנקים וטילים מדויקים.
בצה"ל מסבירים כי התקיפות העצימות והמתמשכות בצפון פוגעות ביכולות הלחימה של חיזבאללה, מבחינה אווירית קרקעית וגם פיקודית. וכי צה"ל מבין את הקושי של תושבי הצפון ופועל לדחוק את כוחות חיזבאללה הרחק מגבול הצפון ולשחוק אותם ככל הניתן.
הודעת דובר צה"ל התקיפה מגיעה לאחר ביקורת קשה שסופג הפיקוד הבכיר ומערכת הביטחון לאחר יום לחימה קשה, במהלכו שיגור חיזבאללה מעל למאה רקטות וטילים אל תוך שטח ישראל במהלך שעות בודדות. גורמים רבים דורשים בשעות האחרונות להחמיר באופן משמעותי את ההשלכות כנגד חיזבאללה.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
חיים
פעילות גאונית בצפון
23:41 13.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סבעה
על נשק יום הדין!שמעתם?אז ראשונים יהיו החותים שיחטפו,השניים נסרללה וחבריו שיחטפו,תקיפות קטלניות עד הכרעה!!!זה מה שיהיה בסוף!!!אם מלחמה ,עד הסוף.אם שלום ,עד הסוף
19:23 13.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סבטה
גם אם נשב במקלטים חודש,המחיר של כיבוש דרום לבנון והדאחייה והבקעה,.יהיה שווה,איתנו לא יתעסקו יותר!מלחמה עד הסוף ,,,,,אפשרית,ישראל חזקה???כן.מאוד!
19:20 13.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סבטה
פשוט מאוד !הרעשה מסיבית על כל מתחם ומגורי חיזבלה!!!כל מה שיש לנו הכי קטלני,בכל הכח !!!24 שעות .הדאחייה ונסרלה הראשונים שיחטפו!!! מעצמה צריכה להתנהג כמעצמה!המטרה ,חיסול חיזבלה!!!בכל מחיר
19:18 13.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסיקה
לסכל את נסרללה!הגיע הזמן!לשטח את הדאחייה!לשטח את הבקעה,לשטח את כל דרום לבנון.והכל בהפתעה קטלנית של 10 שעות רצופות.לתת בראש לכל המטרות הנעות והעומדות.זה יהיה הסוף של חיזבללה!לפני שבכלל יעכלו מה קרה!!!
19:14 13.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גלעד
יש לי פתרון טוב וזול יותר : מיליוני רקטות תוצרת ישראל שיוצבו בכל רחבי הארץ ועל כל רקטה של חזבאללה לשגר 100 רקטות שלנו. נראה כמה זמן הם יחזיקו מעמד
10:51 13.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר