שר הביטחון יואב גלנט הגיע לביקור במכינה בעלי. הביקור מגיע, ככל הנראה, בעקבות המצב היבטחוני ביהודה שומרון, וכן בעקבות הבוגרים הרבים של המכינה בעלי שנפלו במלחמה.

נזכיר שבוגרי המכינה בעלי מתגייסים לכל היחידות הקרביות בצה"ל ובמלחמה הנוכחית 17 מבוגריה נפלו בשדה הקרב, ה' יקום דמם.

במהלך ביקורו, קיבל גלנט במה לשאת דברים מול כלל התלמידים במכינה ואמר את הדברים הבאים: "במקום הזה מתקיים משהו נוסף – אנחנו נמצאים בבית המדרש, ואני חושב שאמונה ולימוד התורה, זה מהיסוד החשוב ביותר של עם ישראל, וכשאני רואה שזה מתקיים לצד הצטיינות דומה בשדה הקרב, אני רוצה לומר לכם שאני כשר הביטחון גאה בכך שיש חיילים כמוכם בצה"ל כאלה שאוחזים בנשק ביד אחת, ולומדים מהספר ביד השנייה".

שר הביטחון לא השאיר מקום לשאלות, ומיד בסיום הדברים יצא.

 

למה לעשות סיבוב פוליטי על גבה של המכינה?

לכאורה הביקור של גלנט מביע תמיכה גדולה במכינה בעלי, אלא שכשתופסים את הדברים בראייה פוליטית רחבה, נראה שהוא השתמש במכינה כדי להוציא אמירות תקשורתיות שישמשו בהמשך למטרות אחרות. מטרות שהן הפוכות לחלוטין מאלו של המכינה בעלי.

זה לא סוד שמתנהל קמפיין אלים מול החרדים. הטענות הן שאין מספיק חיילים. [אגב, אין נתונים בנושא, ואין לצה"ל תוכניות אופרטיביות לגיוס אלפי חרדים כיום.] אלא שמי שקורא לגיוס החרדים זה לא אחר מאשר אלו שקראו לסרבנות לפני מספר חודשים.

אם כן, מה השתנה עכשיו? עכשיו זיהו שיש כאב גדול בציבור בעקבות נפילת גיבורי המלחמה, שאחוזים גבוהים מהם מהציונות הדתית, ויש ניסיון להפנות את הכאב הגדול הזה על מנת ליצור פילוג בין החרדים והציונות הדתית כדי להפיל את הממשלה.

גלנט, מנסה לייצר מצג, שאפשר ללמוד תורה ובכל זאת לשרת בצבא. זה נכון, זה אפשרי, אבל כשזה נאמר כחלק מקמפיין שמטרתו הסופית היא הפלת הממשלה – אנחנו לא רוצים לשתף עם זה פעולה. הפלת הממשלה עכשיו, פירושה הקמת מדינה פלסטינאית בשטחים שבה יושבת המכינה בעלי.

זו יריקה בפרצוף של המכינה בעלי. לבוא, לדבר כאילו הכל טוב, ולעשות סיבוב פוליטי על המכינה.

שאלות שהיה צריך לשאול את גלנט

אם הוא היה משאיר מקום לשאלות, אולי היו שואלים אותו מה התוכניות המדיניות שלו לעזה? האם הבוגרים של המכינה נפלו כדי שימסרו את הרצועה לאבו מאזן?

אולי היו שואלים אותו מה הוא עושה למגר את הטרור ביו"ש, כמו הפיגוע שהיה מתחת לעלי שבוע שעבר?

למה הוא לא דוחף להדחת האלופים שגרמו למחדל של ה-7.10?

האם הוא גיבה את הסרבנים או שהדיח אותם?

למה בית המדרש בעלי כן מחנך?

במקום שישאלו אותו שאלות, הוא בא, דפק נאום שכולם אוהבים לשמוע, נתן תחושה שהוא תומך במכינה, ואחרי שכולם שתו את כדורי ההרדמה הפוליטיים שלו – ממשיך לפעול באופן הפוך ממש שבית המדרש מחנך אליו.

בית המדרש מחנך ללחימה מוחלטת באויבים ללא חנפנות. ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם.

בית המדרש מחנך למיגור סרבנות ומורדים במערכות המדינה, כמו חבורת אחים לנשק.

בית המדרש מחנך לכך שהוא לא מעוניין בהקמת מדינה פלסטינאית על השטחים שחיו בהם אבותינו.

בית המדרש מחנך למחאה כלפי אלו שמנסים לחרחר ריב בין חלקים שונים בעם ישראל כדי להפיל את השלטון.

גלנט יקר, לא ראוי לעשות סיבוב פוליטי על הציבור הדתי לאומי. לא ראוי לירוק בפרצוף של אלו שיורקים דם בשדה הקרב.

==

הרב שילה מרום, ר"מ במכינה הקדם צבאית בקשת.