עיתונאי חדשות 12, גיא פלג, מסרב להצטרף למקהלה המשבחת את שר הבטחון יואב גלנט, ואומר כי עמידתו לצד הצבא אינה מעשה יוצא דופן וכי אין בה אומץ חריד או ערכיות נדירה.

בפתח תכניתו ברדיו 103FM אמר פלג: "פרשנים רבים מייחסים אומץ לב ציבורי, עמוד שדרה, ערכיות נדירה לשר הביטחון יואב גלנט. הוא הזהיר את הציבור והמחוקקים מפני המשך ההפיכה השלטונית. ראשו הותז אך הולחם מחדש בידי ההמונים שיצאו לרחובות, וההפיכה לא נעצרה, להפך".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

"ההמשך ידוע – האיום התממש, ההחלשה, הפירוד הזמינו אסון. נתניהו עוד יכול לטעון כי האזהרות נשמעו לו מגמתיות, אך גלנט היה ראשון למזהירים. מאז כל פרשן פוליטי ידע לספר שאין לגלנט עתיד בליכוד תחת נתניהו".

בסיום דבריו הבהיר פלג: "עכשיו הצבא דורש עוד לוחמים. זה לא ספין, לא מניפולציה. לא עוד צבא קטן וחכם, מעתה צבא גדול, מחומש, מאיים, מתוח על הגבולות. למה כשהשר מתרגם את דרישות הצבא, זה מתקבל כאומץ לב? כתרים למי שהזהיר, אוים והחריש? בשום אופן".