בשנת 2014 ייסדה חברת המזון טיפטרי בבריטניה את "יום הטוסט הבינלאומי", על ידי קיום תחרות טוסטים עולמית בשם "Tiptree World Bread Awards". מאז חוגגים את יום הטוסט בכל שנה ביום חמישי האחרון של חודש פברואר. לכבוד היום המיוחד, אספנו עבורכם מספר דרכים ורעיונות להכין את הטוסט המושלם.
מה זה בכלל טוסט?
המילה "טוסט", אשר בעברית נקראת קָלִי, מגיעה מהמילה הלטינית "tostum", שמשמעותה לשרוף, או לחרוך. הלחם הקלוי הראשון יוצר לראשונה בכדי לסייע בשימורו ולא בגלל שהצרכנים רצו בהכרח לאכול אותו כך. בין המאה ה-14 למאה ה-16 שימש הטוסט כחומר טעם למשקאות, ואף מוזכר כך במחזה ""נשות וינדזור העליזות" של שייקספיר משנת 1602.
שימו לב: ניתן להכין את המתכונים גם בטוסטר, אבל לגמרי מומלץ על מחבת על מנת לקבל את הקריספיות המדויקת.
מתכון לטוסט בסטייל איטלקי
מצרכים:
4 פרוסות לחם עבות
30 גרם חמאה
4 פרוסות גבינת מוצרלה/צהובה
1/4 כוס פסטו קנוי או ביתי
רוטב עגבניות מוכן / ביתי
תוספות מומלצות: זיתי קלמטה/ בצל/ עגבניות
אופן ההכנה:
מורחים את הפסטו על 2 פרוסות לחם, מסדרים עליהן את פרוסות המוצרלה ויוצקים מעל את רוטב העגבניות. סוגרים עם פרוסה נוספת לטוסט, מוסיפים תוספות אם רוצים ומורחים את החמאה על החלק העליון של כל פרוסה, מבחוץ.
מחממים מחבת על אש בינונית, מניחים את הטוסט וקולים עד שהגבינה נמסה. הופכים פעם או פעמיים, עד ששני הצדדים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים, חוצים באמצע ומגישים מיד.

מעוניינים ברוטב עגבניות ביתי? כך תכינו אותו בעצמכם:
מצרכים:1 שן שום כתוש, סלסלת עגבניות שרי, 30 גרם חמאה, 1 כף חומץ בלסמי/ שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה: חורכים קלות את העגבניות במחבת יבשה, מנמיכים מעט את האש, מוסיפים 15 גרם חמאה, ומערבבים. לוחצים בעדינות על העגבניות עם גב של כף עץ לשחרר את המיצים, ומוסיפים את החומץ, השום והחמאה הנותרת. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מסירים מהאש.
טוסט אמריקאי מתוק
מצרכים:
2 פרוסות לחם
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף ריבת תות / פטל/ פירות יער
קוביית חמאה

אופן ההכנה:
מחממים מחבת על אש בינונית ומורחים את החמאה בצד אחד של כל פרוסת לחם. מורחים את חמאת הבוטנים בצד נטול החמאה של פרוסת לחם אחת. חוזרים על הפעולה עם הריבה על פרוסת הלחם הנותרת. מרכיבים את הכריך עם חמאת הבוטנים והריבה בפנים.
מטגנים את הטוסט על המחבת עד להזהבה, במשך כ-5 דקות. הופכים את הטוסט ומטגנים עד שהצד השני מקבל גוון חום-זהוב, כ-5 דקות נוספות. מוציאים מהמחבת, מצננים מעט וחותכים למשולשים.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
אלי
קטשופ גבנצ זיתים חריף נגיעות חרדל - כן כן! למשקיעים - פרוסות דקיקות של עגבנייה \ שרי + אפשר גם בצל לטוסטר (אם יש הרבה מצרכים - אז סבלנות) ובתאבון!
09:33 07.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לולי
"בייגל נאש" הישראלי הכי טעים! + french toast מרוקאי-אמריקאי מתוק: טבילה בביצה טרופה, טיגון קל 2 צדי הפרוסה, שמנת חמוצה לצד הפרוסה המסוכרת...!
21:28 02.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הנסיכה
סרוגים תודה נשמות הולכת להכין כעת טוסטים כה טעימים משהו אתם להתעלף עליכם חיבוקים
12:55 29.02.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר