שרשרת המחדלים בשעות שלפני מתקפת השבעה באוקטובר הולכת ונחשפת. בארגוני המודיעין זיהו בשעות שלפני המתקפה תנועות מעבר חריגות של גורמים בעזה אך אלו לא העבירו זאת הלאה. כך נחשף הערב בחדשות 13.
על פי הפרסום, בארגוני המודיעין סברו כי תנועות אלו, כמו גם הפעלת הסימים שהתרחשה באותן שעות הם חלק מתרגיל שעורך ארגון הטרור חמאס. בנוסף, כל אותם הערכות מצב שהתקיימו באותן שעות לא הועלו בפני ראש הממשלה ושר הביטחון. המזכיר הצבאי של רה"מ עודכן רק כעשרים דקות לפני המתקפה.
המחדל הזה מתווסף למחדלים הנוספים שנחשפו היום. ביניהם הפעלה בעזה של מאות סימים ישראלים בשעות שטרם המתקפה שהיו אמורות לאותת לראשי מערכת הביטחון אולם אלו העריכו גם כן שמדובר בתרגיל נוסף שעורך החמאס.
מחדל נוסף שפורסם הערב הינו בקשתו של פיקוד דרום לקדם מסוקי קרב לאזור הגבול אך בקשה זו סורבה בכדי שלא לשרוף מקורות מודיעיניים.
תגובות
הכול מכור ערב רב
חטא היהירות מכה פעם ועוד פעם ועוד פעם...
לא היתה שום יהירות. עשו כיפה אדומה לביבי.ראש השב''כ בתיאום עם **** חשבו שיתפטר אחרי יום כיפור 2.
איך אפשר לזלזל כך , מאיפה הביטחון להגיד שהם מורתעים על מה בדיוק הסתמכו ראשי הצבא רמטכל, שר ביטחון , וכל ראשי הפיקוד שזלזלו במודיעין שכזה , לא נתפס בגלל שאננות משפחות רבות שילמו בחייהם , ועדיין לא לומדים שאויב הוא איוב ואסור להאמין לו
כאן התשובה פשוטה.כאשר יש מנהיג דומיננטי מאוד במערכת , אשר לא מוכן שאף אחד יאתגר אותו , מתחיל "אפקט החמניה" קרי- כולם מסובבים פניהם אל ה"שמש".כל אלוף וקצין בכיר רוצה במינוי מהיר ומיישר קו כלפי מעלה. עם כל הכבוד לעבודה המצויינת שעושה אתר סרוגים , הדרג המדיני אינו יכול להינקות , כפי שלא היה יכול להינקות אחר מלחמת יוה"כ.אין בוגדים , אין קונספירציה. תוחעס לייקערים יש ויש.