ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק קרא הבוקר (ראשון) בריאיון לגלי צה"ל לעשות "מצור על הכנסת". וטען כי, "צריך ש-30 אלף אזרחים יהיו מסביב לכנסת באוהלים במשך 3 שבועות, יום ולילה. כשהמדינה תהיה מושבתת – נתניהו יבין שנגמר זמנו ושאין בו אמון".
הגולשים ברשת תקפו אותו על דבריו אלו וטענו כי הוא מדרבן את שונאי ישראל, חמאס וחיזבאללה – להמשיך לתקוף את ישראל. "ברק ממשיך את הקו שהוביל אותנו לטבח ה-7 באוקטובר. בדיוק כמו שאז הבין חמאס שאין לישראל צבא להילחם בו ובכך החליטו לצאת למתקפה, כך גם עכשיו הוא מעודד אותם להמשיך את הלחימה בכך שהוא מציג כאוס והרגשה כאילו אין ממשלה בישראל", טען אחד הגולשים.
"מה זה אם לא הסתה בזמן מלחמה, למה הבן אדם לא נמצא במעצר עכשיו?" טען גולש נוסף.
בהמשך הראיון הוא טען כי: "אני הגעתי למסקנה כי גנץ ואיזנקוט צריכים להישאר בקבינט המלחמה. בלעדיהם הקבינט מונע מהחלטות הרפתקניות ומופקרות, או כאלו שמונעות על ידי הסחיטה של בן גביר וסמוטריץ' ולא על ידי האינטרס הלאומי של מדינת ישראל".
זו אינה הפעם הראשונה בה אמירתו של ברק יוצרת סערה. בראיון שקיים CNN לפני כשלושה חודשם, טען אז ברק כי ישראל בנתה בונקרים ומנהרות תת קרקעיות בבית החולים שיפא בעזה.
המראיינת הופתעה אז מדבריו של ברק ושאלה אותו האם הוא בטוח באמירתו זו. ברק אכן חזר על הטענה כי ישראל היא זו שבנתה את המנהרות, ואמר: "הבונקרים מתחת לבית החולים שיפא נבנו ע"י יזמים ישראלים במטרה לספק ולהפעיל יותר מקום לבית החולים, כאשר ישראל ניהלה את המקום לפני עשרות שנים".
בתגובה לדבריו אלו, העולם הערבי חגג אתמול בלילה וכמובן מיהר להאשים את ישראל בשקרים שהיא מפיצה, ובעדויות "הכוזבות" של דובר צה"ל, ממנהרות התת קרקעיות בבית החולים שיפא שבעזה.
מה דעתך בנושא?
369 תגובות
42 דיונים
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
אמן ואמן ובמהרה
00:01 04.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אור
לא ראיתי אמפתיה או אהבה או יצר אנושי בדברים שלו לחיילים שמחרפים ונהרגעם במלחמה למשפחות גם אצל חלוץ ואפילו בוגי משהוא מנותק שמייחל לכשל במלחמה ושמחה כמעט להבדיל אלך...
לא ראיתי אמפתיה או אהבה או יצר אנושי בדברים שלו לחיילים שמחרפים ונהרגעם במלחמה למשפחות גם אצל חלוץ ואפילו בוגי משהוא מנותק שמייחל לכשל במלחמה ושמחה כמעט להבדיל אלך הבדלות מקצינים ובכירים אחרים , נניח בשמאל שאתה רואה את ישראל זיו או דני יתום או אפילו יאיר גולן אתה לא מסכים אבל רואה דאגה אנושית מוסר פנימי משהוא שאפשר להקשיב לו אולי אני לא יודע
המשך 21:30 03.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עדו
חתיכת דרק מסריח זקן צריך לתפוס אותו בזקן וליתלות אותו על כידון הפסיכי הזה
19:28 03.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גועל מברק חרק
או מעצר או מוסד סגור. הקינאה והמרמור של המטורלל הזה, מוציאה אותו מדעתו ואותנו מדעתנו
16:39 03.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דבורה וייס
רחמים עליו
16:13 03.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אין לי ארץ אחרת
אישפוז דחוף מאוד , הבן אדם השתגע מקנאה סכנה סכנה סכנה
15:25 03.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יאיר המאיר
ברק לא ראוי להיקרא ראש ממשלה לשעבר, כמוהו אולמרט ובנט.
15:13 03.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אהרן דרי
צריך לחסל את ברק חד משמעי
13:11 03.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף כהן
האדם הזה עובר על החוק אני קורא ליועצת המשפטית להורות על חקירה באזהרה בעוון המרדה יש סעיפים בחוק רק שתתחיל לזוז
11:45 03.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
חתיכת מנוול בן אדם אכול שנאה ורעל. בורא עולם יבוא איתך בקרוב וזמנך קרב
09:59 03.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר