בואו נגיד את האמת, קינוחים זה השלב החשוב ביותר בארוחה, במיוחד כאשר מדובר בארוחה חלבית. אז במקום להכין שוב מוס שוקולד או עוגת גבינה, כך תפתיעו את האורחים שלכם עם קינוח מלבי מתוק ופשוט להכנה.

מרכיבים ל-10 סועדים

מלבי:

3 כוסות מים

1 וחצי כוס חלב

2 כפות סוכר

כוס קורנפלור + חצי כוס מים.

סירופ:

1 ורבע כוס סוכר

חצי כוס מים

3 כפות מי ורדים

4 טיפות צבע מאכל אדום

אופציות לתוספות: שברי פיסטוק טבעיים או מסוכרים, אגוזי מלך, בוטנים מסוכרים, קוקוס קלוי (25 גרם בערך)

(באדיבות: יח"צ)

אופן ההכנה

מלבי:

מכניסים את המים, החלב והסוכר לסיר, מחממים ומעט (כ-2 דקות) על אש גבוהה. בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים עד לתערובת חלקה. אם התערובת סמיכה מידיי מוסיפים מעט מים (כף או שתיים לפי הצורך) עד ליצירת תערובת אחידה.

מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתוך הסיר עם החלב והסוכר, מביאים לרתיחה ומערבבים עד להרתחה – מנמיכים את האש תוך כדי ערבוב עד הסמכה  מלאה ומכבים את האש. יוצקים את התערובת המוכנה לכוסות או כלי הגשה, מצננים ומכניסים למקרר למשך 3 עד 5 שעות לפחות.

סירופ:

מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד להסמכת הרוטב. מצננים ושומרים במקרר. מכינים את התוספות לפי הטעם ומגישים.

המתכון באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם.