התלונות על YNET זורמות אלינו כבר שנים, ובעת האחרונה נראה שיותר מתמיד. לכך מצטרפים גם מחקרים ונתונים. אנחנו לא מאמינים בלשמור בבטן, אז אנחנו משחררים:

YNET לעולם אינם טועים?

"האגודה לזכות הציבור לדעת" פועלת מזה שנים כמעט מול כל גופי התקשורת ומתווכת בינם ובין תלונות ופניות של הציבור הרחב. כמעט כולם משתפים פעולה. מי יותר ומי פחות. לא תמיד אנחנו מסכימים איתם או הם איתנו, אך הם מגיבים באופן ענייני. חוץ מ- YNET.

עם זאת יש לדעת, ל- YNET יש רק תשובה אחת לכל הפניות: "לאחר שדנו בפנייתך בכובד ראש מצאנו שאין כל פגם בהחלטותינו העיתונאיות".

לא משנה מה אמרתם, שאלתם או מחיתם- הם לעולם אינם טועים.

בכמה כובד ראש דנו בפנייה? היתה גם תלונה שנענתה באותה תשובה קבועה, תוך מספר שעות מרגע שנשלחה…

צודקים. אם זו תמיד אותה תשובה, למה לחכות.

לדבר לקיר

אבל תגידו תודה. כי עד לא מזמן, התשובה הקבועה היתה:

"תגובת האתר ynet הינה "אין תגובה". אנו תמיד שמחים לעמוד לרשותך לכל שאלה, בעיה או הערה".

אפשר גם אחרת?

בעצם, היתה פעם אחת שקיבלנו תגובה ארוכה יותר משתי שורות.

גולשת שהתלוננה על סרטון עם מראות קשים לצפייה ופגיעה בכבוד המת, נענתה בנאום ארוך שעיקרו: אנחנו אתיים, מקצועיים, אובייקטיביים, בכלל לא מוטים פוליטית ומגוונים.
רק בלי תשובה לעצם התלונה.

אנחנו חזרנו אליהם והתעקשנו, ורק אז נענינו בלשון רפה שיש מידה של צדק בביקורת והופקו לקחים.

אל דאגה, זו היתה הפעם האחרונה שזה קרה להם.

Ynet מוטה

עתיה זר, סטודנטית לתקשורת במרכז האוניברסיטאי באריאל ערכה מחקר אודות אופי הסיקור של YNET את ארועי עונת המסיק. במחקר זה השוותה זר כתבות מהאתר בשנת 2008 המדווחות על עימותים בעונת המסיק לעומת סיקור ההפגנות בבילעין ובנעלין.

המסקנות הן חד משמעיות: מרבית הדיווחים מתבססים על מקורות מידע פלסטינים/ תנועות שמאל אשר מציגים כמעט תמיד רק את הצד הפלסטיני הנפגע מאלימות המתנחלים. חיילי צה"ל הנפגעים בעימותים אלו אינם זוכים לכתבות כלל, לכל היותר לדיווח במבזקים.

או כמו שמנסחת זאת כותבת המחקר: עבור YNET מה שקורה מעבר לקו הירוק זה שחור ולבן. טובים ורעים. המתנחלים רעים.

בית לא חוקי? תלוי של מי

בהקשר זה כדאי אולי להזכיר את המצגת המחכימה של תדמ"ית אשר משווה את סיקור הריסת בתיהן הלא חוקיים של שתי אלמנות, האחת- אלמנה "בדואית הגרה בכפר בלתי מוכר" והשנייה- "מתנחלת הגרה במאחז". אתם יכולים לנחש לבד. 

לא מרפים מ- Ynet

ועל אף כל האמור לעיל, אל תוותרו!

אנא המשיכו להעלות על הכתב את טענותיכם על אתר Ynet, ולעדכן.

הפניות שלכם הינן תיעוד מתמשך וחשוב של העוולות התקשורתיות באתר זה.