דובר מחלקת המדינה האמריקנית, מת'יו מילר, התייחס הערב (רביעי) למלחמה בין ישראל לחיזבאללה בגבול הצפון, זאת בעקבות ירי הרקטות לעבר צפת שהביא למותה של לוחמת ופציעתם של 7 חיילים נוספים, וכן המתקפה הנרחבת של צה"ל בדרום לבנון בתגובה.

"אנחנו ממשיכים להיות מודאגים מההסלמה במצב בלבנון. כפי שאתם יודעים, מתחילת המלחמה הזו המטרה שלנו הייתה שזה לא יחמיר ולא יתרחב, ואנחנו ממשיכים לפעול למען המטרה הזו" אמר מילר בתדרוך לתקשורת. "אנחנו מאמינים שיש אפשרות להגיע לפתרון דיפלומטי, ונמשיך לקדם אותו בכל אמצעי שעומד לרשותנו".

לדבריו, "מתקיימות כרגע שיחות דיפלומטיות אקטיביות, והמטרה היא שגם לבנונים וגם ישראלים יוכלו לחזור לביתם בשלום בסופו של דבר. לא אכנס לפרטי השיחות, אבל אנחנו ממשיכים לנסות למצוא פתרון".

מילר התייחס גם למגעים לעסקת חטופים בקהיר והקיפאון בשיחות בין ישראל וחמאס, וטען כי "אנחנו ממשיכים להאמין שזה אפשרי להשיג עסקה שתאפשר את שחרור החטופים וגם סיוע הומניטרי".