שר החינוך יואב קיש, מוביל בימים האחרונים מהלך שמטרתו לאכוף את לימודי הליבה במוסדות החינוך החרדיים. כך פורסם בN12. בימים האחרונים הוא כותב את התקנות החדשות לתוכנית להעלאת שכר המורים ב"אופק חדש" וברשתות "המעיין" ו"החינוך העצמאי".

האכיפה תתבצע במוסדות לימוד שכבר חל עליהם חיוב לימודי ליבה, והם אינם מבצעים זאת בפועל. קיש מתכוון להתעקש איתם על 100% לימודי ליבה, וינסה לאכוף זאת באמצעות פקחים של משרד החינוך, ולא פקחים של הרשתות עצמן. בית ספר שלא יעמוד בתקנות יצא מתוכנית "אופק חדש" לשנתיים, והמורים לא יקבלו את המשכורות שמוצמדות לתוכנית.

המהלך צפוי להיתקל בקשיים לא מעטים. יש חשש שבמוסדות לא ייתנו למפקחים להיכנס ויזייפו לימודי אנגלית למשל. קיש אומר על כך – בית ספר שיימצא שלא מלמד אנגלית, יצא מהתוכנית ולא יקבל את הכסף. המוקש השני הוא שבחברה החרדית אין מורים שהוכשרו ללמד אנגלית ומתמטיקה.

כבר בעת זו יש לא מעט אנשים שביקרו את המהלך של קיש, וטענו כי התקנות לא מחמירות ולא יעודדו מספיק יציאה של ילדים חרדים לשוק העבודה בעתיד.