על פי הפרסום בחדשות כאן 11, הנשיא ביידן ומחלקת המדינה האמריקאית שוקלים להגדיר מחדש את ההתיישבות ביהודה ושומרון כלא חוקית, הגדרה אותה ביטל הנשיא טראמפ במהלך 2019.

הדיווחים מגיעים לאחר פרסומים כי מחלקת המדינה (משרד החוץ) של ארצות הברית הקימה צוות בו ישקלו צעדים "במטרה לקדם מדינה פלסטינית" עד כה צוות זה כבר הביא לחתימת הנשיא על שורת עיצומים כנגד מתיישבים מסוימים ביהודה ושומרון.

בנוסף לכך על פי דיווחים בצוות מחלקת המדינה שוקלים להכיר במדינה פלסטינית באופן חד צדדי, כדרך לדחוף להקמת מדינה שכזו.

ככל הנראה מדובר בשורה של חלקים ממהלך שלם אותו מתכנן ומוציא לפועל ממשל ביידן, במטרה להפעיל לחץ על ישראל להתיישר ולהראות נכונות למדינה פלסטינית. זאת כתוצאה מהלחץ הפוליטי ממנו סובל ביידן מצד גורמי שמאל קיצוני אנטי ישראל בשורות מפלגתו ובין תומכיו.