מבזקים
סרוגים

דיווח: מאות גופות הובאו מעזה לישראל

בעקבות החשש שמא חמאס החביא גופות של חטופים בבתי הקברות בעזה, בשבועות האחרונים הובאו מאות גופות מעזה לישראל לבדיקה במכון לרפואה משפטית באבו כביר

ל' שבט התשפ"ד
דיווח: מאות גופות הובאו מעזה לישראל
דיווח: מאות גופות הובאו מעזה לישראל צילום: הריסות עזה (צילום: יוסי אריאל)

מתחילת מלחמת חרבות ברזל הובאו לישראל מעזה יותר מ-350 גופות שהועברו לבדיקת המכון לרפואה משפטית באבו כביר, וזאת בחשש שמדובר בגופות של חטופים, כך פורסם הבוקר (שישי) בכאן רשת ב. כזכור, בעבר הודה צה"ל שהוצאו גופות מעזה לבדיקה כחלק ממאמץ למצוא גופות של חטופים. בהתאם לכך, גופות שאינן שייכות לחטופים, מוחזרות חזרה לעזה.

בחודש שעבר פורסם כי רשת CNN פנתה לדובר צה"ל בעקבות טענות של אזרחים עזתים, על הרס שגרמה פעילות צה"ל בבית קברות בדרום חאן יונס. בתגובה רשמית שנמסרה לרשת האמריקאית, אישר דובר צה"ל כי הצבא אכן מבצע פעולות לחיפוש גופות חטופים בבתי קברות ברצועת עזה.

על פי הדיווח בכאן חדשות, בתגובת דובר צה"ל ל-CNN נכתב: "צה"ל מבצע פעולות חילוץ וחיפוש, כולל אחר גופות חטופים בבתי קברות ברצועה. צה"ל מחויב להשלים את משימת חילוץ החטופים, ולמצוא ולהשיב את גופותיהם המוחזקות בעזה".

דיווח: צה"ל חילץ גופות מבית קברות בעזה
דיווח: צהצילום: דיווח: צה

בצה"ל הבהירו כי "צה"ל מבצע פעולות חיפוש וחילוץ בעקבות מידע מודיעיני ספציפי המגיע על היתכנות הימצאות של גופות באותם מקומות. פעולות זיהוי הגופות מתבצעת באופן בטוח, תוך שמירה על כבוד הגופה, וגופות שאינן מזוהות כגופות חטופים מוחזרות בכבוד".

בסוף ההודעה נכתב: "לולא ההחלטה חסרת האחריות של חמאס לחטוף גברים, נשים וילדים לא היה צורך בפעולות חיפוש שכאלו".

גופות חטופים חמאס עזה