רשת CNN פנתה לדובר צה"ל בעקבות טענות של אזרחים עזתים, על הרס שגרמה פעילות צה"ל בבית קברות בדרום חאן יונס. בתגובה רשמית שנמסרה לרשת האמריקאית, אישר דובר צה"ל כי הצבא אכן מבצע פעולות לחיפוש גופות חטופים בבתי קברות ברצועת עזה.
על פי הדיווח בכאן חדשות, בתגובת דובר צה"ל ל-CNN נכתב: "צה"ל מבצע פעולות חילוץ וחיפוש, כולל אחר גופות חטופים בבתי קברות ברצועה. צה"ל מחויב להשלים את משימת חילוץ החטופים, ולמצוא ולהשיב את גופותיהם המוחזקות בעזה".
בצה"ל הבהירו כי "צה"ל מבצע פעולות חיפוש וחילוץ בעקבות מידע מודיעיני ספציפי המגיע על היתכנות הימצאות של גופות באותם מקומות. פעולות זיהוי הגופות מתבצעת באופן בטוח, תוך שמירה על כבוד הגופה, וגופות שאינן מזוהות כגופות חטופים מוחזרות בכבוד".
בסוף ההודעה נכתב: "לולא ההחלטה חסרת האחריות של חמאס לחטוף גברים, נשים וילדים לא היה צורך בפעולות חיפוש שכאלו".





תגובות
אילו חמאס היו מחזירים את החטופים, החיים והמתים, לא היה צורך בפעילות זו. כל תלונה, תפנו לחמאס, כי לנו פשוט לא איכפת, עד שיחזרו כל החטופים
דיי עם התוכניות המטופשות תחזירו את החטופים והכל יפסק. להרוס הכל עד היסוד אלו תתי אדם מחנכים לשנאה ורצח
לא הבנתי למה אנחנו צריכים להודות בכל דבר. אפשר לשמור על עמימות. האויבים שלנו לא מגלים כלום. להם מותר לחטוף , לאנוס, לשרוף לבתר ואנחנו עם מוסרי. זה בסדר להיות מוסרי, אבל לא חייבים להיות שקופים.
יכול לתעד הכל